Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Ferences kolostor és templom - Kőrösbánya
Erdély természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.
Bellini Cushions OutdoorsRejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció! - GYIK

Ferences kolostor és templom - Kőrösbánya - Hunyad megye 

Ferences kolostor és templom - Kőrösbánya, Rejtekhely - Hunyad
RH1039

1390-ben Feyrkeresbánya, 1427-ben civitas Altumburgh, 1444-ben oppidum Keresbánya, alio nomine Fyerkeresnaghbánya, 1525-ben Kőrösbánya néven jelentkezik az oklevelekben. 1390-ben jelentkező, bányára utaló neve bányászok idetelepítését feltételezi. Valóban a XIV. században bányásztelepítésre kerül sor Kőrösbányán is.

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Bejelentkezés/Regisztráció
------------------------------------------------------
"Ferences kolostor és templom - Kőrösbánya" | Belépés/Regisztráció | 1 bejegyzés | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

------------------------------------------------------
foundtext Ne keresd a tornyot
Dátum: 2018.06.23. 14:00
 
A torony a jelenlegi állapotában alacsonyabb a templomnál, mert a tetejét leborította a vihar. A régi doboz elesett a takarítási és meszelési csatában, ezért elhelyeztem egy újat, az épületen kívül.

A közeli boltban megtalálható az Iluci néni elérhetősége, aki mesélhet a templomról, és beengedi a látogatókat. A kolostornál is lehet próbálkozni, nyáron ott van Ferenc testvér. Aki nem szerzetes, de ha van türelmed hallgatni, akkor lyukat beszél a hasadba.

 
Rejtekhely-fotók
Ferences kolostor Kőrösbánya
Udvar Ferences kolostor KőrösbányaKözeli rejtekhelyek
Vasutallomas Brad
6.64 km, 17 m szk.
Vasuti hid Brad
10.17 km, 75 m szk.
Cocomisli
20.07 km táv.
Ortodox templom Guraszada
27.02 km, -72 m szk.
Bethlen Gabor muzeum es varkastely Marosillye
27.21 km, -78 m szk.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2018 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.15 másodperc