Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Csíkszentléleki 500 éves hársfa
Erdély természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.
GuildMaster Furniture Queen Bed Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció! - GYIK

Csíkszentléleki 500 éves hársfa - Hargita megye 

Csíkszentléleki 500 éves hársfa, Rejtekhely - Hargita
RH1639

Csíkszentlélek község temploma melletti hársfát valószínűleg az 1500-as években ültethették. Úgy él az emberek emlékezetében, mint egy magányos fa, mely mindig is a templomot őrizte. A 3,7 m kerületű öreg hársfa (zádokfa) alatt szokták megtárgyalni ősi pogány szokás szerint a székelyek ügyes-bajos dolgaikat.

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Bejelentkezés/Regisztráció
------------------------------------------------------
"Csíkszentléleki 500 éves hársfa" | Belépés/Regisztráció | 25 hozzászólás | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

------------------------------------------------------
foundtext Geodoboz újrarejtve
Dátum: 2014.08.20. 19:15
 
Miután gabor77 jelezte, hogy eltűnt a geodoboz, a rejtekül szolgáló székelykapuval együtt, most került alkalom egy új doboz telepítésére. Mivel az új kapu már nem kínált lehetőséget rejtésre, így új helyet kellett keresni. Ez már a harmadik rejtek a csíkszentléleki hárs és templom számára, remélem ez időtállóbb lesz. Csak annyi a kérésem, hogy dobozkeresés közben NE hagyjatok nyomot magatok után.


------------------------------------------------------
foundtext Másodszor
Dátum: 2014.05.16. 20:30
 
Második alkalommal jártunk erre a helyre, hogy megkeressük ezt a rejteket. Sajnos hiába próbálkoztunk. A temető kapuját nemrég kicserélték, a doboznak hűlt helye sem volt. Ha sikerül újratenni még visszajövünk.

 
Rejtekhely-fotók
Csíkszentlélek templom
Csíkszentléleki templom Csíkszentlélek templomKözeli rejtekhelyek
Vereskep
0.92 km, -23 m szk.
Suta to
2.24 km, -52 m szk.
Csiksomlyo
2.49 km, 264 m szk.
Xantusz-kapolna
2.61 km, 26 m szk.
Xantusz-kastely romjai
2.72 km, 113 m szk.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2018 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.12 másodperc