Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Szemeskő - Büdösfürdő
Erdély természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.
Joy Carpets decor accents High-class Numbers Carpet Square Set Kids Rug Multi Color Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció! - GYIK

Szemeskő - Büdösfürdő - Hargita megye 

Szemeskő - Büdösfürdő, Rejtekhely - Hargita
RH1800

A Szemeskő a Büdösfürdőbe vezető, kék kereszttel jelzett turistaút mellett van, utunk a szikla mellett vezet el. Büdösfürdőhöz közel, jobbra pillanthatjuk meg a Szemeskő 1108 m magas csúcsa alatt a lombhullatókkal, fenyőkkel borított sziklát, melynek valamikor szem alakú ürege láthatóbb lehetett, ma már erdő takarja. A Szemeskő sziklájáról a nép nyelvén él ma is az a hiedelem, hogy abban sok kincs van elrejtve, melyhez csak éjfélkor, mikor a kakas kukorékol, és csak nagyerejű fű segítségével lehet hozzájutni.

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Bejelentkezés/Regisztráció
------------------------------------------------------
"Szemeskő - Büdösfürdő" | Belépés/Regisztráció | 5 hozzászólás | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

------------------------------------------------------
foundtext A Szemeskőn
Dátum: 2014.03.23. 16:00
 
Büdösfürdő felől közelítettük meg. Az sűrű erdő nagyon eltakarja a sziklát, jól el van rejtve ez a Szemeskő a szem elől. De hála a gps-nek, na meg a rejtekhelynek, oda találtunk. Miután megtaláltuk a dobozt, utána láttam meg, mint mindig, a gc betűket.


------------------------------------------------------
foundtext Fenyoakrobatika
Dátum: 2013.06.19. 12:40
 
Azon rejtesek koze tartozik, ahol hasznos a gps adat, mivel erdo takarja, es ugy a helyet, mint a dobozt, nehez lett volna megtalalni gps keszulek segitsege nelkul. Nagyon szep, eldugott hely, erdemes felkeresni, es pontosan ebben latom a jatek nagyszeruseget, hogy erdeklodo termeszetbarat egyenek eljuthatnak ilyen helyekre. Kerekpartura resze volt ez a vadaszat is, az uton jutottam fel Budosfurdore, majd az osvenyen ereszkedtem le, es ugy jutottam el a Szemeskohoz. Aki jart mar ott, ismeri a helyet, egy eleg suru aljnovenyzettel rendelkezo suru erdo, ahol egy elmeny volt rovidujju bicis trikoban es rovid nadragban caplatni, a nyomat azt hiszem meg hetekig viselni fogom. A sziklat miutan megtalaltam, eloszor alol probaltam korbejarni, es kb 90 - 100 m-re nagyon erdekes fenyoket talaltam, amint egy kiugro szikladarabon impozans meretre nottek, gyokereik min valami polip karjai probalnak kapaszkodot talalni a sziklaszirten. Sok fenyofat lattam mar kulonos helyeken, de ez tultett minden eddigin. A kepeket felteszem, de aki arra jar erdemes felkeresni. 

 
Rejtekhely-fotók
Büdösfürdő Szemeskő
Szemeskő Büdösfürdő SzemeskőKözeli rejtekhelyek
Vendelne kutja
2.07 km, -20 m szk.
Csikszentimrei Budosfurdo
2.25 km, 157 m szk.
Som kut
2.45 km, -3 m szk.
Mesebeli tisztas Budosfurdo
2.5 km, 65 m szk.
Oriasok asztala Banya patak volgye
3.12 km, -242 m szk.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2018 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc