Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Római fürdő - Feredőgyógy
Erdély természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.
Dining Chairs by Red Barrel Studio Distinctive dining room furnishing Anne Contemporary Upholstered Dining Chair Upholstery Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció! - GYIK

Római fürdő - Feredőgyógy - Hunyad megye 

Római fürdő - Feredőgyógy, Rejtekhely - Hunyad
RH2033

Az Erdélyi Érchegység déli részén, Feredőgyógy településen olyan szénsavas források törnek a felszínre, amelyek környezetükben jelentős mennyiségű mészanyagot halmoztak fel. Kihasználva a természetes úton létrejött forráskrátert, a langyos források feltöréseinél, a mésztufában, a rómaiak fürdőmedencét alakítottak ki.

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Bejelentkezés/Regisztráció
------------------------------------------------------
"Római fürdő - Feredőgyógy" | Belépés/Regisztráció | 1 bejegyzés | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

------------------------------------------------------
foundtext Fürdő télen
Dátum: 2019.01.07. 14:10
 
Már az ókorban felismerték a termálvíz gyógyító hatását, ezért a rómaiak komoly fürdőt alakítottak ki a mészkőtufában. Örvendetes, hogy a medence teljes épségében fennmaradt. Köszönjük a rejtést!

 
Rejtekhely-fotók
Római fürdő Feredőgyógy Algyógyfürdő
Római fürdő Római fürdő Feredőgyógy AlgyógyfürdőKözeli rejtekhelyek
Zubogo-vizeses Feredogyogy
0.51 km, -32 m szk.
Arpad-kori kortemplom Algyogy
3.61 km, -146 m szk.
Reformatus templom Algyogy
3.65 km, -146 m szk.
Piros es fekete
9.61 km, -134 m szk.
Ferences templom es kolostor Szaszvaros
11.11 km, -122 m szk.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2018 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc