Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Csodaszarvas fa - Kolozsvári Bükk
Erdély természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.
Lazzaro Accent Chairs deals Home furnishing tip. Accent Chairs Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció! - GYIK

Csodaszarvas fa - Kolozsvári Bükk - Kolozs megye 

Csodaszarvas fa - Kolozsvári Bükk, Rejtekhely - Kolozs
RH2755
Ládagazda: trekkingklub

A kolozsvári Bükk erdő egyik régi érdekessége a Csodaszarvas fa, amelyről dr. Xántus János jópár évtizede irt egy cikket fénykepes ilusztrációval, amelyet sajnos nem sikerult fellelnem. Az Erdélyi Gyopár folyóiratból származik minden információ a famatuzsálemről.

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Bejelentkezés/Regisztráció
------------------------------------------------------
"Csodaszarvas fa - Kolozsvári Bükk" | Belépés/Regisztráció | 9 hozzászólás | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

------------------------------------------------------
foundtext Fazékrejtő játék
Dátum: 2014.10.12. 16:00
 
Csürülye, illetve Szelicse felől tartottam Kolozsvár irányába, így a Plecska-patak völgyéből közelítettem meg a helyet. Egy alkalmas helyen beereszkedtem a patak völgyébe, majd leparkoltam egy tisztáson. Kikapaszkodtam az oldalba, majd beereszkedtem a vízválasztó gerinc túlsó felén, egészen a rejtekhelyig. Valószínűleg a Gorbó-patak völgyéből sokkal jobb lett volna a megközelítés, de nekem most így sikerült.

A készülék által jelzett ponton végül megpillantottam a Csodaszarvas-fát. Hát, gps nélkül nem lenne könnyű megtalálni. A leírás alapján a rejtekhez siettem, de a szétdobált köveken kivül egyebet nem találtam. Arra gondoltam, hátha csak kiesett a helyéről, feltúrtam az avart, de hiába. Végül beletőrödtem, hogy nincs doboz, elhatároztam, hogy rejtek egy másikat, majd nekifogtam fényképezni.

Úgy néz ki, valaki felfedezte magának a helyet, és a Csodaszarvas-fa mellett egy tűzhelyet épített ki magának, körülötte faágakból improvizált padokkal. A famatuzsálemre nagyobb faágak voltak rádöntve, tűzifának előkészítve. Remélhetőleg nem jut eszükbe a Csodaszarvast is elégetni, egyelőre csak egy zöld fazekat rejtettek a belsejébe. Rejtés és fényképezés után indultam vissza a kocsihoz, hiszen a mai napra még a szászfenesi Leányvár felkeresése volt betervezve.


------------------------------------------------------
foundtext Na ezt
Dátum: 2014.07.04. 16:00
 
Mostanában a Bükkben terepezek egy csomót. Nem tudom, egy ideje nem volt már találat, és gondoltam ránézek. Nekem sem sikerült megtalálni. Lehet, hogy csak az erdőben gyenge a GPS vagy mi... Jó lenne ránézni. Remélem nem tűnt el a láda? Minden jót, Domszi

 
Rejtekhely-fotók
csodaszarvas fa kolozsvar bükk erdő
Csodaszarvas fa csodaszarvas fa kolozsvar bükk erdőKözeli rejtekhelyek
Szaszfenesi Leanyvar
2.84 km, 65 m szk.
Majlath kut
3.28 km, 201 m szk.
Colina park Kolozsvar
3.42 km, -118 m szk.
Feleki gombkovek
3.66 km, 196 m szk.
EKE forras
3.89 km táv.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2018 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.13 másodperc