Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Háromkút-forrás
Erdély természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.
Eye catching Ryvyr Vanities Unique bath furnishing Vanity Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció! - GYIK

Háromkút-forrás - Egyéb megye 

Háromkút-forrás, Rejtekhely - Egyéb
RH3642

Erről a csodálatos 3 forrásról kapta nevét a völgyben elterülő település. A Hagymás hegység keleti lábánál patakként kitörő víz több ágra szakadva, dús, zöld mohában gazdag szigeteket alakít ki. Az itt élő csángók megőrizték az ősi hagyományokat, a makulátlan népviseletet, a paraszti életformát, a vendégszeretetet. Háromkút a Gyilkos-tótól 15 km-re található, a Kis-Békás felső szakaszán. Megközelíthető Hidegség irányából is.

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Bejelentkezés/Regisztráció
------------------------------------------------------
"Háromkút-forrás" | Belépés/Regisztráció | 2 hozzászólás | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

------------------------------------------------------
foundtext Kutyavilág
Dátum: 2017.07.18. 14:30
 
Hidegség-Farkaspalló-Háromkút gyönyörű környék, háttérben a hegyekkel, völgyekkel. A dobozig sajnos nem jutottunk el, mert rengetek dühös pásztorkutya volt a környékén, és nem tudtuk megkozelíteni, de annyi baj legyen.


------------------------------------------------------
foundtext Egy geodoboz 13 pásztorkutyával
Dátum: 2013.09.07. 17:00
 
Nem ez az első alkalom, hogy a helyszínen járok, így nagyjából tudtam, hogy mire lehet számítani. Az alacsony vízállású patakon kocsival keresztülhajtottam, és még egy darabon kimentem a füves, enyhe domboldalon.

Nagyon nem siettem kiszállni a kocsiból, mert előttem épp egy juhnyáj vonult keresztül. A kutyák felfigyeltek a kocsira, de a pásztor a közelében tartotta őket. Mivel a rejtek közvetlen közelében több esztena is van, érdemes odafigyelni a kutyákra. A juhok a nap folyamán legelnek valahol a közelben. Sötétedés előtt viszont, amikor a juhok hazaérkeznek, érdemes kerülni a helyet. Állítólag 13 pásztorkutya van az esztenáknál, ez sehogy sem hangzik jól.

Bár ez egy koordináta nélküli rejtekhely volt, a leírás és a fotók alapján egyből megtaláltam a rejteket. A térképről felvett koordináta is meglepően pontos volt, a gps 10 méterre mutatta a geodobozt. A rejtés jó, a geodoboz megfelelő a helynek, a helyszín megérdemli a felkeresést. Köszönjük!

 
Rejtekhely-fotók
Háromkút forrás
A határfa Háromkút forrásKözeli rejtekhelyek
Ocsem teto
1.79 km, 631 m szk.
Pasztorko
1.8 km, 496 m szk.
Egyesko vasalt maszout
2.29 km, 518 m szk.
Melegviz forras
2.37 km, -57 m szk.
Vigyazo ko
2.37 km, 396 m szk.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2018 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.10 másodperc