Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Egykori szélmalom - Homoródremete
Erdély természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.
Lovable Red Barrel Studio Accent Chairs Inexpensive home furnishing Slipper Chair Upholstery Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció! - GYIK

Egykori szélmalom - Homoródremete - Hargita megye 

Egykori szélmalom - Homoródremete, Rejtekhely - Hargita
RH4056

Homoródremetén egy XIX. századi, ma már nem működő műemlék-szélmalom található. Messze környéken nem látni hasonló épületet. Bár lapátok, illetve vitorla nélküli, látványosnak bizonyult, és most már egy rejtésnek köszönhetően ti is megtalálhatjátok, megcsodálhatjátok.

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Bejelentkezés/Regisztráció
------------------------------------------------------
"Egykori szélmalom - Homoródremete" | Belépés/Regisztráció | 1 bejegyzés | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

------------------------------------------------------
foundtext A kő marad
Dátum: 2015.04.12. 15:25
 
Vasárnap délben nem lehet kiadósabb túrát tervezni, éppen ezért jól jött ez a közelebbi friss rejtés, ráadásul érdekesnek is tünt, ugy hogy hamar megnyergeltem a drótszamarat, és már a Cekend tetején karikáztam, ki a Szarkakőre, ahonnan beereszkedtem ebbe az eldugott világvégi kis faluba. Már többször jártam itt, rejtettem egy dobozt is a templomnál, de erről az épületről nem volt tudomásom - nincs is a falu területén, kíváncsi vagyok Péter hogy akadt rá. A tulajdonos éppen ott tartózkodott a családjával, de nem vette tolakodásnak a kutakodásomat, én pedig elmondtam, hogy honnan szereztem tudomást az épületről.  Elmondása szerint az előző tulajdonos akitől megvásárolta a telket az épületekkel, a régi szélmalom épületét lakóháznak használta, a malom szerkezetéből- sem a külső, sem a belső- nem maradt meg semmi. Mindenképpen érdekes, egyedi épület, a környéken nem található hasonló. Állítólag faszerkezetü szélmalmok léteztek, de azok nem maradtak fent, ellentétben a kőépülettel.

Ngyon szép hely érdemes felkeresni! A doboz megkerült miután a GPS- től segítséget kértem, majd a szekéruton folytattam az utamat, szándékom szerint az Ilona völgyébe ereszkedtem volna be, de miután az erdőben majdnem sikerült a biciklit használhatatlanná tenni, többé nem hagytam el a szekérutat, és így visszakerűltem a radrállamáshoz, ahonnan Sopárkut felle vettem az irányt.

 
Rejtekhely-fotók
Homoródremete szélmalom
Mesés környék Homoródremete szélmalomKözeli rejtekhelyek
Katolikus templom Homorodremete
0.41 km, -44 m szk.
Gyepes
2.73 km, -136 m szk.
Soskut Homorodkemenyfalva
2.87 km, -127 m szk.
Holloko Homorodkemenyfalva
3.14 km, 16 m szk.
Nagy-aratas Marefalva
3.16 km, 146 m szk.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2018 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.09 másodperc