Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Csíkszentmihály hársfái
Erdély természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.
Wyndham vanities Brand Vanities Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció! - GYIK

Csíkszentmihály hársfái - Hargita megye 

Csíkszentmihály hársfái, Rejtekhely - Hargita
RH0459

A hosszan elnyúló Kőd és Kőcsonka magaslata alatt, a Rákospataka mentén elterülő Csíkszentmihály templomkertjében találhatók hársfák mesélnek a településről...

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Bejelentkezés/Regisztráció
------------------------------------------------------
"Csíkszentmihály hársfái" | Belépés/Regisztráció | 3 hozzászólás | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

------------------------------------------------------
foundtext Re: Csíkszentmihály
Dátum: 2012.09.06. 21:50
 
Ha Csobotfalván azt írtam, hogy porosak voltak a "dobogtató" gerendái, akkor a szentmihályi lépcsőhöz képest ezt nem kifejezés! A geodobozt is nagyjából ellepte, de sebaj, annál izgalmasabb volt a keresgélés! Hosszas leskelődés (fel a tetőre - ki az utcára: vajon lát-e valaki? - be a sarokba - megint ki az utcára...), tapogatódzás, nyújtózkodás, pókokkal való barátkozás után végre megláttam... a semmi közepén! A magamfajta "mélynövésűeknek" csakis csakis egy vékony (...)-on lehet hozzáférni. Egy darabig dilemmáztam, hogy letörik alattam vagy sem, aztán rászántam magam: egy életem, egy halálom, nekem biza kell az a doboz! A kesselést egyébként egy gyorstalpaló templomlátogatás előzte meg egy segítőkész, vendégszerető szentmihályi néni kíséretében. Szóba elegyedtünk, s mint mondotta, nagy lázban ég most az egész falu, mert közeleg a búcsú, Szent Mihály napja. Ennek megfelelően a szerény kis templom a szokottnál is szebb, tisztább. Egyébként egyszerű, de takaros. És családias. Nemsokára jönnek a képek is... Köszi a rejtést!


------------------------------------------------------
foundtext Csíkszentmihály
Dátum: 2011.10.08. 00:00
 
Egy kicsit magasan volt, de megtaláltuk. Igaz, már majdnem lemondtunk róla, mert a pap épp akkor érkezett haza s gyanús szemekkel nézte, hogy mit akarunk, de kivártuk amig elment.

 
Rejtekhely-fotók

TemplombejáratKözeli rejtekhelyek
Katolikus templom Csikszentmihaly
0.05 km, 20 m szk.
Csiki Szekely Kronika
2.02 km, 5 m szk.
Alsocibrei furdo
2.29 km, 86 m szk.
Felsocibre
2.88 km, 94 m szk.
Hegy utja Csikszepviz
2.94 km, 121 m szk.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2018 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.11 másodperc