Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - A temető kápolnája - Atyha
Erdély természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.
J M Entertainment Centers Wall Unit Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció! - GYIK

A temető kápolnája - Atyha - Hargita megye 

A temető kápolnája - Atyha, Rejtekhely - Hargita
RH0697

Ez a különlegesen szép fekvésű település hétszázötven méterrel a tengerszint felett, a Székelyföld szívében évszázadokon át virágzott, ... de az idők változtak. Mára időutazással felérő kaland vár az idelátogatóra. Lelket erősíts, zubbonyt igazíts, irány Atyha, lépés, indulj! (atyha.hu)

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Bejelentkezés/Regisztráció
------------------------------------------------------
"A temető kápolnája - Atyha" | Belépés/Regisztráció | 4 hozzászólás | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

------------------------------------------------------
foundtext Új kápolna
Dátum: 2017.10.29. 12:00
 
A templomot újra födik. A temető körül új kerítés. A bádog kápolna helyett takaros kis vakolt kápolna. Mit volt mit tenni, rejtettem egy új dobozkát.


------------------------------------------------------
foundtext Kivül pléh, belül üres kápolna és rejtek
Dátum: 2016.05.25. 19:00
 
Igazán különleges ez a település a hegy tetején, de talán a leglátványosabb az odáig vezető út. Megéri kisétálni, kibiciklizni, vagy kikocsikázni, már a látvány miatt is. Eső után, eső előtt, a felhők között áttörő napsugaraktól beragyogva, most nagyon hangulatos volt a hely.

A templom közelébe érve, megláttam a geodobozt rejtő kápolnát a domb tetején, reméltem, hogy ott lesz a rejtek. Én is oda rejtettem volna. Hát, ott is volt, csak éppen üresen. Nem volt betervezve mára ez a hely, ezért nem olvastam el az utolsó bejegyzéseket, így kitartóan kerestem, hátha elékerül a doboz. Én elég magas vagyok, de arra gondoltam, talán csak mélyebbre csúszott a doboz. Odavittem egy farönköt, hogy magasabbra állhassak, jobban benyúlhassak, de semmi.

A bejárat jobb oldalára történő hivatkozás itt is pontatlan (ha a képen látható üreg a volt rejtek). A bejárat jobb oldala a vele szemben álló szemlélő bal keze felé van. Ezt már sokszor elmondtam, pontosítani kell, hogy a szemlélő vagy a tárgy jobb- vagy baloldaláról van szó. Nálunk egy gépkocsi kormánya mindig a kocsi bal oldalán van, függetlenül attól, hogy benne ülök, vagy szemben állva nézem, és nekem a jobb kezem felé esik.

Csak csereajándékot vittem magammal, fel a kápolnához. De látván az üres rejteket, visszamentem cseredobozért, és újra kimásztam a kápolnáig. Valószínűleg a régi rejteket a kápolna gondnoka szerszámok, építkezési anyagok, vagy esetleg kulcs tárolására is használhatja. Rátalálhatott a dobozra is, és elvitte. Ezért egy másik helyre rejtettem az új geodobozt. Lásd az új segítő információt.

 
Rejtekhely-fotók
Atyha kápolna
A kis kápolna Atyha kápolnaKözeli rejtekhelyek
Fiastetoi kilato
1.75 km, 137 m szk.
Arcso
3.24 km, -299 m szk.
Korondi soskut
3.28 km, -320 m szk.
Csiga domb
3.7 km, -266 m szk.
Fingo borviz
4.03 km, -234 m szk.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2018 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.27 másodperc