Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Siculicidium emlékmű - Madéfalva
Erdély, illetve Székelyföld természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.

Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés Facebook csoport  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Siculicidium emlékmű - Madéfalva - Hargita megye 

Siculicidium emlékmű - Madéfalva, Rejtekhely - Hargita
RH0071

Siculicidium. A határőrség erőszakos megszervezésekor Madéfalva határában 1764. január 7-én a császári katonaság védtelenül lekaszabolt csíki- és háromszéki 200 székely vértanú emlékére, kik az ősi szabadság védelméért véreztek el. Emelte a hálás utókor kegyelete. 1899

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Ha nem hallottál még a geotrekkingről, akkor olvasd el ezt az ismertetőt: Siculicidium emlékmű - Madéfalva - Geotrekking ismertető és népszerűsítő anyag

Bejelentkezés/Regisztráció
---------------------------------------------------------------------
"Siculicidium emlékmű - Madéfalva" | Belépés/Regisztráció | 20 hozzászólás | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

---------------------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

---------------------------------------------------------------------
foundtext Kő nélkül
Dátum: 2016.04.10. 19:50
 
Könnyű volt megtalálni. A doboz nem volt álcázva, valaki kivehette előle a követ. A visszarejtésnél újat tettünk. Köszönjük a rejtést.


---------------------------------------------------------------------
foundtext Tisztelet leróva
Dátum: 2014.03.05. 14:00
 
Régebb kinéztem ezt a rejtekhelyet. Ma épp Madéfalván volt küldetésem, uh ki nem hagyhattam. Megcsodáltam és fejet hajtottam a vértanúk emléke előtt és hamar bevéstem magam a 'történelembe'. A több stációs dobozra sajnos nem volt időm, majd legközelebb.

 
Rejtekhely-fotók
Madéfalva Siculicidium
Madéfalvi emlékmű Madéfalva SiculicidiumKözeli rejtekhelyek
a madefalvi veszedelem emlekmuve madefalva tamas jozsef 1905 RH4354
0.51 km táv.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2017 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc