Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben Kérdések - VálaszokTéma: Kérdések és Válaszok -> A játékunk néhány szabálya

Kérdések
·  Regisztráció
·  Bemutatkozás
·  Hozzáférés több szinten
·  Hozzászólások
·  Közeli geodobozok
·  Tétlen felhasználók
·  Koordináta nélküli rejtekhelyek
·  Rejtekgazda, ládagazda
·  A rejtekhelyek értékelése

Válaszok
·  Regisztráció

Amennyiben valaki részt szeretne venni ebben a játékban, regisztrálnia kell. A regisztráció végleges jóváhagyása érdekében, el kell küldenie nekünk egy rövid bemutatkozást is.

A sikertelen belépésnek a következő okai lehetnek:

1. Nem vagy regisztrálva. Bejelentkezés előtt regisztrálnod kell.
2. Nem igazoltad vissza az emailcímedet.
3. Elfelejtetted a jelszavadat. Itt lehet új jelszót kérni.
4. A regisztrációd még nem végleges. Nem köszöntél be, illetve nincs bemutatkozásod.
5. A felhasználóneved törlésre került, 12 hónapi tétlenség miatt, az adatbázis-karbantartás során.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  Bemutatkozás

Ez a webhely nem közhasznú, hanem egy magán jellegű, baráti társaság. Természetes igény, hogy megválaszthatjuk barátainkat. És jogos elvárás, hogy megismerjük valamennyire játszótársainkat. Minden felhasználónak kell legyen egy rövidebb, vagy részletesebb bemutatkozása. Bemutatkozás nélkül nem lehet hozzászólni a rejtekhelyek oldalain, illetve nem láthatóak a többiek hozzászólásai.

A régebbi felhasználók, azok akiknek már van egy bizonyos tapasztalatuk, illetve véleményük erről a játékról, választhatják egy részletes kérdőív kitöltését, és megírhatják saját, érdekes és olvasmányos rejteksztorijukat.

Az új felhasználók, azok akik még kezdők, illetve nincs még véleményük erről a játékról, választhatják egy rövid bemutatkozás megírását, mely tartalmazhatja a felhasználó nevét és/vagy felhasználónevét, foglalkozását és/vagy szenvedélyét, a település nevét, stb. Nem kérünk nagyon személyes adatokat.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  Hozzáférés több szinten

A webhely egyes szolgáltatásaihoz a hozzáférés több szinten történik. Hasonló az egész, egy számítógépes játékhoz. Meg kell dolgozni érte, hogy a következő szintre juss. Ezek a szintek kihívást jelentenek, motiválnak. Általuk a játék érdekesebb, izgalmasabb.

Mielőtt egy frissen regisztrált felhasználó elérhetné a Kezdő szintet, tíz pontot kell összegyűjtenie. Az első néhány rejtekhelyet gps koordináták nélkül, csak a szöveg, a geodoboz megtalálását segítő információ, illetve a rejtekfotók alapján kell megkeresnie. Minden egyes megtalálás 1 pontot ér, illetve minden egyes új, rejtekgazdaként elrejtett geodoboz 3 pontot. Majd 10* összegyűjtött pont után megjelennek a koordináták, a térképek, a letöltés lehetősége...

A felhasználó teljesítményének és komolyságának függvényében, lehet haladni a szinteken. Így lehet jogot szerezni egyre több szolgáltatáshoz, információhoz, és tartalomhoz.

Az egyes szintek eléréséhez szükséges pontok száma az utolsó 12 hónapra vonatkozik. Így egy nem tevékeny felhasználó akár el is vesztheti a megszerzett szintet, visszaeshet.

* Az egyes szintek eléréséhez szükséges pontok száma változhat.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  Hozzászólások

Nem fogadunk el "OK", "Megtaláltam", "Found it", "TFTC" jellegű, rövid hozzászólásokat. Bátorítjuk viszont a részletesebb, tartalmasabb és/vagy ponénosabb bejegyzések megírását. Bejegyzéseikben, és a feltöltött fotók által, azok akik megtaláltak egy rejtekhelyet, nem árulhatnak el többet a geoláda pontos helyéről, mint amennyi a rejtőnek eredetileg is a szándékában volt.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  Közeli geodobozok

Egymáshoz nagyon közel is el lehet rejteni geodobozokat. Természeti értékek közelébe, történelmi vagy kulturális jelentőségű, szép és/vagy érdekes helyszínekre, vagy ezek részeire. Nincs alsó korlát, ami a geodobozok egymás közötti távolságát illeti.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  Tétlen felhasználók

A tétlen felhasználók, 6 hónap után, az első, egyébként rendszeres adatbázis-karbantartás során, törlésre kerülnek. Semmi értelme, hogy valaki regisztráljon, majd soha egyetlen rejtekhelyet se keressen meg, rejtésről nem is beszélve. Hogy ne legyen bejelentése, hozzászólása, de be se nézzen a játszótérre.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  Koordináta nélküli rejtekhelyek

Gps készülék nélkül is lehet rejteni geodobozt. Elfogadjuk a gps koordináták nélküli rejtekhelyeket is. Ebben az esetben, a rejtőnek nagyon pontosan le kell írni a geodoboz helyét, és/vagy rejtekfotót kell feltölteni a ládaoldalra. A gps koordinátákat, majd az első, gps készülékkel rendelkező megtaláló fogja lemérni.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  Rejtekgazda, ládagazda

Rejtekgazda az a felhasználó, aki először azonosított, ismertetett, és bejelentett egy rejtekhelyet. Mint érdekes hely, vagy hagyományos rejtekhely. Ládagazda az a felhasználó, aki a rejtekhelyen levő jelenlegi, utolsó geoládát rejtette, egy általa kiválasztott, új rejtekbe. Mindketten kapnak értesítést megtaláláskor, hozzászóláskor.

Amennyiben egy érdekes helynek van már rejtekgazdája, és a rejtekhely oldalán szerepel a Rejtsél egy geoládát ezen a helyen felkérés, bárki rejthet a helyszínen egy geodobozt. A geoláda rejtője lesz a ládagazda.

Hozzászólásként kell bejelenteni az új geodoboz helyét és koordinátáit. Moderáció után ez Ott voltam a rejtésnél típusúra változik. A rejtekgazda megkeresheti a ládagazda geodobozát, és Megtaláltam típusú hozzászólással jelentheti be.

Amennyiben valaki csak a sérült, vagy eltűnt geodobozt cseréli ki, de ugyanabban a rejtekben, akkor ez csak karbantartásnak számít.

[ Vissza a lap tetejére ]

·  A rejtekhelyek értékelése

Egy felhasználónak legalább 5 bejelentett megtalálása kell legyen, mielőtt megjelenne számára a ládaoldalakon az értékelés lehetősége.

[ Vissza a lap tetejére ]