Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Lovagvár - Nagykároly
Erdély, illetve Székelyföld természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.

Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés Facebook csoport  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Lovagvár - Nagykároly - Szatmár megye 

Lovagvár - Nagykároly, Rejtekhely - Szatmár
RH0055

Nagykároly megyei jogú város Szatmár megyében. Neve az ótörök eredető ómagyar karuly (mai karvaly) köznévből származik, valószínőleg személynévi áttétellel. Középkori névalakjai: Karul (1320), Karol (1385), Nagy-Károly (1428). Előtagja a középkorban Szaniszló határában létezett Károlypusztától való megkülönböztetésére szolgált.

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Ha nem hallottál még a geotrekkingről, akkor olvasd el ezt az ismertetőt: Lovagvár - Nagykároly - Geotrekking ismertető és népszerűsítő anyag

Bejelentkezés/Regisztráció
---------------------------------------------------------------------
"Lovagvár - Nagykároly" | Belépés/Regisztráció | 3 hozzászólás | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

---------------------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

---------------------------------------------------------------------
foundtext Panoptikum
Dátum: 2018.02.07. 11:30
 
Szépen felújították. Igényes kivitelezés. Gyerekekkel is érdemes meglátogatni. Ha nem hívják fel a figyelmet, akkor külön kérni kell a panoptikum-látogatást. Ha valaki a lovaglást is kipróbálná, akkor menjen át a lovardába. Megérne egy ládát.


---------------------------------------------------------------------
foundtext Lovagvár
Dátum: 2009.09.08. 13:45
 
Egy kis tatarozás ráférne a várra, nagyon szép lehetne.

 
Rejtekhely-fotók

Közeli rejtekhelyek
Kolcsey Ferenc szobra Nagykaroly 1897 RH4121
0.06 km táv.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2018 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc