Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Sóskút-forrás - Oltszem
Erdély, illetve Székelyföld természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.

Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés Facebook csoport  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Sóskút-forrás - Oltszem - Kovászna megye 

Sóskút-forrás - Oltszem, Rejtekhely - Kovászna
RH0181

Oltszem Sepsiszentgyörgytől északra fekszik. Itt található Mikó Miklós gróf 1827-ben épült vadászkastélya. Nem messze a falutól egy bikarbonátos-sós gyógyvíz található. Az oltszemi Sóskút forrás víze alkaliákban gazdag, sós-szénsavas gyógyvíz. Orvosi javallatai ivókúrában enyhébb savtúltengés, az epe és a húgyútak pihentetése, sárgaság útókezelés, kezdődő köszvény, vérszegénység.

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Ha nem hallottál még a geotrekkingről, akkor olvasd el ezt az ismertetőt: Sóskút-forrás - Oltszem - Geotrekking ismertető és népszerűsítő anyag

Bejelentkezés/Regisztráció
---------------------------------------------------------------------
"Sóskút-forrás - Oltszem" | Belépés/Regisztráció | 7 hozzászólás | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

---------------------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

---------------------------------------------------------------------
foundtext Új doboz
Dátum: 2017.05.13. 15:35
 
Már másodszor jártunk ezen a helyen, és nem tudtuk megállni, hogy ne hagyjunk itt egy dobozt, ha már nem kereshettünk mi. Az új doboz a lefödés alatt, bal hátsó sarokban van. Köszönjük a lehetőséget.


---------------------------------------------------------------------
foundtext A szív dobog
Dátum: 2015.12.28. 16:45
 
A Leánykavárnál nem találtunk ládát, de reménykedve mentünk a sós forráshoz. Csordogált, a sokak által eredménnyel használt sós forrás vize. A szikla szívét is körbetapogattuk, de láda itt sem volt. Maradtunk az egészséges sétával. Örültünk is neki :)

 
Rejtekhely-fotók
Sóskút Oltszem
Sóskút Sóskút OltszemKözeli rejtekhelyek
Bagoly-forras RH4651
0.27 km, -11 m szk.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2018 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc