Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben - Cseppköves bunker - Kászon-völgye
Erdély, illetve Székelyföld természeti kincsei és látnivalói. Túrázás, kirándulás, kincskeresés. GPS készülékkel, vagy anélkül.

Rejtekhely.ro Geotrekking Erdelyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette
  Belépés Facebook csoport  
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó


Cseppköves bunker - Kászon-völgye - Hargita megye 

Cseppköves bunker - Kászon-völgye, Rejtekhely - Hargita
RH0462

A Kászon- és a Bellő-patak közötti hegygerincen húzódik az Árpád-vonal erődrendszerének a kászoni szakasza, melyet a 24/2 székely határvadász század háromszéki katonái védtek. A kiépített védvonal feladata az ellenséges erők Csíkba jutásának megakadályozása volt. Végül nem került itt sor ütközésre, az itt állomásozó csapatok 1944 szeptember 9-én visszavonultak, a védelmi vonal elemeit megsemmísitették.

FigyelemA további tartalomhoz (a rejtekhely leírása, a rejtekhely koordinátái, további megtalálások és hozzászólások szövege, stb.) való hozzáférés több szinten történik, a bejelentkezés után!

Ha nem hallottál még a geotrekkingről, akkor olvasd el ezt az ismertetőt: Cseppköves bunker - Kászon-völgye - Geotrekking ismertető és népszerűsítő anyag

Bejelentkezés/Regisztráció
---------------------------------------------------------------------
"Cseppköves bunker - Kászon-völgye" | Belépés/Regisztráció | 4 hozzászólás | Keresés
Tilos a Rejtekhely.ro-n megjelenő képek, szövegek, leírások, és gps adatok másolása, az eredeti szerző engedélye nélkül. A felhasználók által letölthető tartalom és információ csak személyes túrázásra és kirándulásra, illetve a játszóterünk keretein belül történő kincskeresésre használható fel.

A bejegyzések tartalmáért, a geodobozokból kivett vagy betett tárgyakért, a rejtekhelyek keresése közben esetleg bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk. A kihelyezett geodobozok a ládagazda felelősségébe tartoznak.

---------------------------------------------------------------------
Megtaláltad ezt a rejtekhelyet és szeretnél bejegyzést írni?
Ha sikerült eljutnod erre a helyre, számolj be nekünk az élményeidről és oszd meg velünk élményfotóidat. Belépés/Regisztráció

---------------------------------------------------------------------
foundtext Bunker 1
Dátum: 2017.09.03. 16:25
 
Bár ott volt az ösvény mellett, ezt találtuk meg utoljára s teljesen véletlenül. Én egészen más helyt kerestem, de a lényeg, hogy megtaláltuk. Nem tudom ki lehetett az, aki képes volt eltörni az emléktáblát. Remélem legalább egy kivánságom utoléri.


---------------------------------------------------------------------
foundtext Vizes túra III
Dátum: 2017.05.07. 16:35
 
Egyre jobban esett az eső, de nem akartuk kihagyni a rejtekhelyet, és különben is már elég vizesek voltunk. A dobozt úgy rejtettük vissza, hogy ne látszódjon ki egyetlen porcikája sem. Köszönjük a rejtést.

 
Rejtekhely-fotók
Cseppköves bunker Árpád vonal Kászon patak
Cseppköves bunker Cseppköves bunker Árpád vonal Kászon patakKözeli rejtekhelyek
Vilaghaborus bunker Katrosa hataraban RH0463
0.11 km, -11 m szk.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2017 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.08 másodperc