Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Evangélikus templom - Szénaverős

Evangélikus templom - Szénaverős


A Küküllőközi-dombvidék területén , a Szénaverősi-patak mellett fekszik Szénaverős község. A falu első írásos említése 1430-ból származik. Ebben az időben épülhetett fel első, gótikus temploma is. Ezt 1870-ben teljesen lebontották és 1873-ban egy neogótikus templomot építettek.

A középkori templomot szabálytalan alaprajzú, 16. századi eredetű, három toronnyal megerősített várfal vette körül.(forrás: Karcag Ákos-Szabó Tibor - Erdély, Partium és a Bánság erődített helyei)

***

1430-ban Zenaweres, 1501-ben Zenawerw, 1638-ban Szénavereös néven Arják az oklevelek.

A XV....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld kirándulóhelyei

Keressétek meg a Evangélikus templom Szénaverős rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc