Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Nagykapus
Berethalom
Ormeny katolikus templom Erzsebetvaros
Almakerek templom

Hozzászólások
Szászok már nincsenek...
Vártemplom...


Váldhíd

Váldhíd

Ládagazda: BabBerci

Váldhíd templomát a XVI. századtól tornyos, 10 méter magas várfal veszi körül. Keleti tornya egyben kaputorony is, bejárata alatt keresztboltozattal. Déli tornya az 1916. évi földrengéskor összeomlott.

1317-ben és 1345-ben villa Walhyd néven jelentkezik az oklevelekben. 1359-ben Valdhutin, 1428-ban Valdhudia, 1480-ban Waldhwden, 1532-ben Waldheyden formában fordul elő. 1393-ban plébániatemploma van, mert plébánosának nevét, Andrást oklevélben említik. További ismert középkori plébánosai: 1406-ban Miklós, 1427–1428-ban egy másik Miklós; 1440-ben...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Váldhíd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc