Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Evangélikus erődtemplom - Zágor

Evangélikus erődtemplom - Zágor


Az első írásos forrás a  XV. századból származik, itt még Zagorként olvashatunk róla. Zágor első lakói szászok voltak, akik a középkorban megépítették evangélikus erődtemplomukat. Kiemelkedően fontos volt gazdasági szempontból a zágori szőlős és gyümölcsös. Ma már ezek a borospincék, szőlészetek elhanyagolt állapotban vannak.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Evangélikus erődtemplom Zágor rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Szaszszolos templom
 • Evangelikus templom Szenaveros
 • Evangelikus templom Fuletelke
 • Bolyai Janos edesanyjanak emlekhelye
 • Erodtemplom Szaszormenyes

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Domáld után

  Mitán elhagytam Domáldot, eljutottam az evangélikus templomhoz...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc