Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Erődtemplom - Dolmány

Erődtemplom - Dolmány


Dománynak 1332-ben plébániatemploma van, János papját oklevélben említik. 1332-ben ugyanez a János a pápai tizedjegyzék szerint 4 évre 22 régi banálist fizet. A fenti oklevélnél régebbi korra utal az a tény, hogy az első Szeben vidéki települések közé tartozik, s így legkésőbb a XIII. század elején temploma is van. A templom is korábbi korra utal, mivel román kori és román stílusjegyeit meg is őrizte.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A dolmányi templom
A dolmányi templom
Erődítmény
Erődítmény
Felirat
Felirat
A templom tornya
A templom tornya

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Erődtemplom Dolmány rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Szaszujfalu
 • Hermany
 • Veresmart templom
 • Rothberg Veresmart vara
 • Falkenhayn torony

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Csak kintről nézelődtünk

  Vurpód és Veresmart felől visszaúton próbálkoztunk a templomlátogatással...
 • Megvan a dobozka elrejtve a fában

  Kár hogy nem sikerült bejutni a falon belülre...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc