Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Szaszujfalu
Hermany
Veresmart templom
Rothberg Veresmart vara

Hozzászólások
Csak kintről nézelődtünk...
Re: Dolmány...


Erődtemplom - Dolmány

Erődtemplom - Dolmány


Dománynak 1332-ben plébániatemploma van, János papját oklevélben említik. 1332-ben ugyanez a János a pápai tizedjegyzék szerint 4 évre 22 régi banálist fizet. A fenti oklevélnél régebbi korra utal az a tény, hogy az első Szeben vidéki települések közé tartozik, s így legkésőbb a XIII. század elején temploma is van. A templom is korábbi korra utal, mivel román kori és román stílusjegyeit meg is őrizte.

1327-ben Talheim néven jelentkezik az okiratokban. 1372-ben Dalhem, 1501-ben Dalmon, 1550-ben Dllija a neve. 1327-ben Péter a plébános.

Mellékhajói egyenes záródásúak és egyszerű dísztelen árkádokon át kapcsolódnak a főhajóhoz. A szentély már újított: gótikus kori (XV. századi) és a többszög három oldalával zárul. Oltára...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Erődtemplom - Dolmány rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc