Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Rugonfalva

Református templom - Rugonfalva


A falu csupán 2 km-re fekszik Székelykeresztúrtól és 5 km-re Siménfalva községközponttól. 1968-ig községközpontja volt Betfalvának, Nagy- és Kiskedének. Azóta Siménfalva tartozéka. A falu közepén álló, kőkerítéssel övezett rugonfalvi református templom Hargita megye műemlékeinek hivatalos jegyzékében műemlék épületként szerepel és egyben a megye egyik legfigyelemreméltóbb gótikus épülete.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Templom 2
Templom 2
Szűz doboz
Szűz doboz
Templombelső
Templombelső
Királyok imádása - falkép
Királyok imádása - falkép
Festett karzat
Festett karzat
Festett kazetta
Festett kazetta
A harangozó bácsi
A harangozó bácsi
Kilátás a toronyból
Kilátás a toronyból
A harang
A harang
A templom ajtaja
A templom ajtaja
Bartha Miklós mellszobra
Bartha Miklós mellszobra
Tűzoltószín
Tűzoltószín

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom Rugonfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Jezuskialto
 • Haranglab Bozsefalva
 • Molnar Istvan mellszobra Szekelykeresztur 2008
 • Erzsebet kutja
 • Petofi kortefaja

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Feltételezem, hogy három harangja is van a templomnak

  Esélyem sem volt a geodoboz keresésén "dolgozni", mivel a harangozó bácsi végig ott volt mellettem...
 • Az épület árnyékában

  Örvendek, hogy sikerült egy kicsit megdolgoztassalak, bár az én elvem az, hogy a helyszín lényegesebb mint a rejtés, ezért nem jó a tulságosan nehéz, ugymond rejtélyes rejtés, mert elvonja a figyelmet, és főleg az időt a helyszín megfigyelésétől,  tanulmányozasától, élvezetétől...
 • Bejutottam a templomba, de nem tudtam keresgélni

  A templomhoz érkezve, a kőkerítésen levő bejáratot zárva találtam...
 • Istentisztelet

  Épp istentisztelet volt, ezért a templomba nem tudtunk bemenni, de legalább nem voltak sokan a templomudvaron...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc