Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Rugonfalva

Református templom - Rugonfalva


A falu csupán 2 km-re fekszik Székelykeresztúrtól és 5 km-re Siménfalva községközponttól. 1968-ig községközpontja volt Betfalvának, Nagy- és Kiskedének. Azóta Siménfalva tartozéka. A falu közepén álló, kőkerítéssel övezett rugonfalvi református templom Hargita megye műemlékeinek hivatalos jegyzékében műemlék épületként szerepel és egyben a megye egyik legfigyelemreméltóbb gótikus épülete.

A reformációt követően az eredetileg római katolikus templomot Bethlen Gábor erdélyi fejedelem, 1618. december 13-án keltezett levelében, a többségben levő református híveknek adományozta. A templom egyik legrégebbről fennmaradt emléke volt az a harang, amelyet 1512-ben öntöttek, és amelyről Orbán Balázs is említést tesz. Felirata:...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés

Keressétek meg a Református templom Rugonfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Jezuskialto
Haranglab Bozsefalva
Molnar Istvan mellszobra Szekelykeresztur 2008
Erzsebet kutja

Hozzászólások
Pixel
Feltételezem, hogy három harangja is van a templomnak...
Az épület árnyékában...
Bejutottam a templomba, de nem tudtam keresgélni...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc