Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Reformatus templom Szekelymuzsna
Likoldala barlangjai
Szekely Nagygyules Agyagfalva
Reformatus templom Szekelydalya

Hozzászólások
Szalonna...
Idegenvezető...
Világörökségi helyszín...


Székelyderzs

Székelyderzs

Ládagazda: hangyalka

A Kányádtól 5 km-re, dombok közé települt Székelyderzs községközpont. A hagyomány szerint Ramocsa nevő tündér járt erre, léptei nyomán a gyönyörő ramocsavirág kezdett nyílni. A ramocsavirág tudományos neve henye boroszlán, Hargita megye védett növénye. A messze földön híres tempolomerődje melletti mesélő fenyőfa eltörpül a magas védőfal mellett.

1274-ben Miklós magister a dersi esperes. 1334-ben a pápai tizedjegyzék Ers néven jegyzi. 1525-ben Ders, 1566-ban Kányád Ders a neve. 1567-ben a regestrum 45 kapuval említi. 1274-ben plébániatemploma van, sőt esperese, Miklós magister személyében, aki IV. Lászlótól őregyházát kapja adományul. 1334-ben papja, Tamás a pápai tizedjegyzék szerint 2 régi...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túrák

Keressétek meg a Székelyderzs rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.05 másodperc