Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Székelyderzs

Székelyderzs

Ládagazda: hangyalka

A Kányádtól 5 km-re, dombok közé települt Székelyderzs községközpont. A hagyomány szerint Ramocsa nevő tündér járt erre, léptei nyomán a gyönyörő ramocsavirág kezdett nyílni. A ramocsavirág tudományos neve henye boroszlán, Hargita megye védett növénye. A messze földön híres tempolomerődje melletti mesélő fenyőfa eltörpül a magas védőfal mellett.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Székelyderzs és vártemploma
Székelyderzs és vártemploma
Székelyderzs erődített temploma
Székelyderzs erődített temploma
Bástya napórával
Bástya napórával
Napóra
Napóra
Bejárat
Bejárat
Szószék és orgona
Szószék és orgona
Freskó 1
Freskó 1
Freskó 2
Freskó 2
Freskó 3
Freskó 3
Freskó 4
Freskó 4
Freskó 5
Freskó 5
Freskó 6
Freskó 6

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztrálj a játszóterünkre. Jelenleg több mint 6.500 általunk bemutatott rejtekhely vár arra, hogy felfedezd! Az általunk rejtett geodobozok egyediek. Kevés kivétellel, sehol máshol nincsenek közölve.

Keressétek meg a Székelyderzs rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Reformatus templom Szekelymuzsna
 • Likoldala barlangjai
 • Szekely Nagygyules Agyagfalva
 • Reformatus templom Szekelydalya
 • Eroditett evangelikus templom Erked

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Szalonna - Na, ez aztán tényleg szépen meg van csinálva...

 • Idegenvezető - Nagyon csinos idegenvezetőlány tevékenykedik a székelyderzsi erődtemplomnál, ami egyrészt jó, mert megmutatja a látnivalókat, és elmondja a tudnivalókat, viszont a puszta létével elvon(hat)ja a figyelmet (legalábbis a férfiakét) a látni-tudnivalókról...

 • Világörökségi helyszín - Nincsenek világörökségeink, csak világörökségi helyszíneink...

 • Szekelyderzsi templom - Már nagyon rég készültünk, hogy megnézzük ezt a szép erődtemplomot...

 • Nem pentek - Nem volt péntek tizenhárom, és erre a templomra már régen fentük a fogunkat...

 • Székelyderzs - Meglátogattuk a világörökség részét képző, székelyderzsi unitárius erődtemplomot... • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc