Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Sólyomkő vára - Sepsibükszád

Sólyomkő vára - Sepsibükszád


Sólyomkő vára az Alsó-Sólyomkő sziklacsúcsára épült. 1421-ben említik először az irások. Valószinűleg a XII. században épült, majd a XIV.-XV. század folyamán kerül a Mikó család tulajdonába.

A környékbeli falvak lakóinak nyújtott menedéket veszedelem esetén, majd a XVI. századi török-tatár beütések után tönkrement.

Amennyiben kocsival érkeztünk idáig, a Hargita és Kovászna megyék közötti határvonalon levő Határ motel előtti parkolóban hagyhatjuk kocsinkat. Beereszkedünk az Olt völgyébe,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Térkép

Keressétek meg a Sólyomkő vára Sepsibükszád rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Likasko Sepsibukszad
Bugyogo borviz
Fuggohid az Olt folyon
Mini alagut a vasut alatt

Hozzászólások
Pixel
Ez az egyetlen doboz van csak ott...
Bixád...
Lábamnál az Olt szorosa...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc