Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Tolgyfa a Nagy Murgo alatt
Nagy Murgo alatt a Hatodon
Bukkfa a Nagy Murgo alatt
Uzonka forras

Hozzászólások
Re: Uzonkafürdő...
Re: Uzonkafürdő...
Re: Uzonkafürdő...


Uzonkafürdő

Uzonkafürdő


Az Uzonkafürdőre vezető kövezett út a Mikóújfaluból Barótra vezető útból ágazik el, az Uzonkai-hágó után, és az Uzonka-patakot követi. A települést kezdetben néhány helybeli, majd idetelepült gyimesi csángó alakította. A mai fürdőtelep a Nagy Murgó-hegy északi lábánál alakult ki, az Uzonka-patak forrásvidékén feltörő borvizforrások körül.

1896 táján Uzonkafürdő már több, fakeretbe foglalt, nyitott borvizes fürdőmedencével rendelkezik, majd 1927-ben a mai Főkút N46° 05.386' E025° 48.112' mellé egy melegfürdőt is építenek. Ennek háta mögött található a borvizes láp. Bár mi szakértelem hiányában nem ismertük fel, de itt állítólag olyan maradványnövények...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Uzonkafürdő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc