Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Havasgáldi-szoros

Havasgáldi-szoros


A Havasgáldi-szoros a Torockó-hegységben, a Gáld völgyének középső szakaszán található. Magába foglal még néhány szorost és hasadékvölgyet, mint például a Török-hasadékot és a Kisgáldi-szorost.

A szoros és környéke mintegy 500 hektáros területen összetett jellegű természetvédelmi terület.

Jó néhány ritka és védett növény- és állatfajt találunk itt. Egész Délkelet-Európában itt található meg a legalacsonyabb tengerszint feletti magasságban a havasi gyopár egyik endemikus változata....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Látnivalók

Keressétek meg a Havasgáldi-szoros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Havasgaldi szfinx
Sziklakurto Havasgaldi-szoros
Sziklakapu Havasgaldi-szoros
Gombostu-szikla Havasgaldi-szoros

Hozzászólások
Pixel
Mikulási ajándék...
Sárga hagyma...
Fekete-fehér bárány szelfi a szoros felett...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc