Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Csíky-kert - Gyergyószentmiklós

Csíky-kert - Gyergyószentmiklós


Gyergyószentmiklóson  található Székelyföld legnagyobb dendrológiai parkja a Csíky-kert. Alapítója, dr. Csiky Dénes, több mint 185 fafajtát telepített az egykor 24 hektárt felölelő területre. A fákat úgy ültették eredetileg, hogy a lombhullató fák koronája kirajzolta a kert alkotójának a monogramját. Jelenleg itt működik a Babes Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozata. A hallgatók tartják rendben a kertet és egy tanösvényt is kialakítottak.

***

A gyergyószentmiklósi Csíky-kert védett terület, 10 hektáros arborétum. 870-970 m magasságban terül el, szép kilátás nyílik innen a 810-820 m tengerszint fölötti magasságban elterülô városra. A kert alapítója dr. Csíky Dénes ügyvéd, aki 1884-ben fogott hozzá a telepítéshez és 1910-ben fejezte be mûvét.
További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély Székelyföld látnivalói

Keressétek meg a Csíky-kert Gyergyószentmiklós rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Angyaljaras Gyergyoszentmikloson
Szent Anna kapolna Gyergyoszentmiklos
Jezus Szent Szive kapolna
Both vara

Hozzászólások
Pixel
Fejlámpa fényénél keresgélve...
Csíky-kert...
Re: Csíky-kert...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc