Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Turbinak Temesvar
Milleniumi templom
Temesvari allatkert
Maria Terezia bastya

Hozzászólások


48-as Honvéd emlékmű - Temesvár

48-as Honvéd emlékmű - Temesvár


A selyemgyártelki obeliszk, ahogyan régebben nevezték, a Gyirödi úton, a 6-os házszámú telken áll. A Temesvár ostromában, 1849-ben elesett honvédek sírja fölé emelték, 1894 november 1-én a Temesvári Honvéd-Szobor Bizottság munkája eredményeként. Mivel nem temetőben van, jobban megviselte a történelem vasfoga, ezért 1948-ban, a szabadságharc századik évfordulójára már fel kellett újítani.

Ekkor márványtáblával látták el és kerítéssel vették körül. 1990-ben "avatott kezek" szétverték a táblát, melynek helyére újat csak 1996-ban, az ismételt helyreállítás alkalmával tettek. Felszentelésére 1997 március 14-én került sor. Az eredeti felirat a következi volt: "Itt nyugosznak az 1848-49. évi magyar szabadságharcban...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túracélpontok

Keressétek meg a 48-as Honvéd emlékmű Temesvár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc