Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Római katolikus kápolna - Csíkszentmárton

Római katolikus kápolna - Csíkszentmárton


Csíkszentmárton északi kijáratánál, a Vásárhely nevű falurészen, a Szentsimon felé vezető útelágazásnál áll egy kápolna. Meséje arról szól, hogy a helyén már 1658 előtt létezett egy fából épült kápolna. A mellette levő kétvékás szántóföld jövedelméből javítgatták, míg 1743-ban téglából és kőből újat nem építettek.

A környéket gyakran érték mennykőcsapásoktól kísért viharok, így 1805. július 19-én villámcsapás a zsindellyel fedett tetőt és tornyát megrongálta, de ugyanabban az évben kijavították. 1858-ban újrajavítják, 1860-ban pedig Sándor Lászlóné egy harangocskát ajándékoz a kápolnának, amit 1916-ban a hadsereg Nagyszebenbe vitt ágyúöntés céljából....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Római katolikus kápolna Csíkszentmárton rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.02 másodperc