Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Szenegetok Kalonda teto
Likasko Korond
Katolikus templom Szekelypalfalva
Szencsedi narciszmezok

Hozzászólások
Odú...
Nárciszmezők...
Most nincs nárcisz...


Kalonda-tető

Kalonda-tető


A Kalonda tető, Farkaslaka és Korond közt fekszik félúton, 845 m tengerszint fölötti magasságban. Egyúttal a Kis-és Nagy-Küküllő vizválasztója. Kalonda a Hargita folytatása, vagyis vulkanikus kőzetek építik fel. Nyugat felé folytatódva egy kiálló szirt adott helyet Firtos-várának, északi irányban.

Kalonda-tető bükkfái

Júniusban erdemes északi irányba gyalogolni akár Oroszhegyig, hiszen itt is kiterjedt nárciszmezőket találunk, vagy északnyugatra, a bokortelepülések érintésével – Kalonda, Fenyőkút, Pélpataka, Békástanya – a szintén vulkanikus gerincen akár Parajdig is elgyalogolhatunk. A Kalonda-tetőről...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kalonda-tető rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc