Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Mikes-Szentkereszty kúria - Zágon

Mikes-Szentkereszty kúria - Zágon


Mikes-Szentkereszty kúria - Zágon

Mikes Kelemen Zágonban született 1690-ban, de nem lehet tudni, hogy pontosan hol. Zágon központjában áll a Mikes - Szentkereszty kúria, mely a Mikesek ősi fészke volt. Helyi hagyomány szerint az író nem a kúriában, hanem egy másik telken született, a falu felső részén, ahol a Mikes tölgyek állnak. Ott emléktábla is figyelmeztet Mikes Kelemen...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kúria
Kúria

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Mikes-Szentkereszty kúria Zágon rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Reformatus templom Zagon
 • Mikes kert Zagon
 • Ortodox fatemplom Papolc
 • Papolci panorama
 • Reformatus templom Feldoboly

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Kár, hogy zárva volt

  Emblematikus, szép kúria...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc