Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Fenyos tetoi var
Romai katolikus templom Sepsikorospatak
Veres baratok temploma
Unitarius templom Kalnok

Hozzászólások
Kutyaugatás ...
Agyagosan...


Ploti-barlangok - Sepsikőröspatak

Ploti-barlangok - Sepsikőröspatak


A Ploti-barlangok a Vadasi út mentén a martban, 10-15 méterrel az út szintje fölött találhatók. Az oldalban látszik a fejtésvonal, azt kell követni. A falu végétől, a cigányteleptől vagy 100 méter után kell felkapaszkodni a meredek oldalba. Több üreg is van, a leghosszabb a 6. számú Nagy Ploti-barlang, kb. 20 m hosszú.

A Ploti név háborús eredetű, a Plutonier-ből ered, ugyanis e helyen egy ilyen rangú katonából lett zsivány húzta meg magát egy időre, akit a nép Plotinak keresztelt. A 11 üregből kettőt már 2000 táján a beomlás fenyegetett, azóta lehet több is eltűnt. (Barti Levente - Denevérhibernálási adatok a sepsikőröspataki Ploti-barlangokból)...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Gps koordináta

Keressétek meg a Ploti-barlangok Sepsikőröspatak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc