Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Ploti-barlangok - Sepsikőröspatak

Ploti-barlangok - Sepsikőröspatak


A Ploti-barlangok a Vadasi út mentén a martban, 10-15 méterrel az út szintje fölött találhatók. Az oldalban látszik a fejtésvonal, azt kell követni. A falu végétől, a cigányteleptől vagy 100 méter után kell felkapaszkodni a meredek oldalba. Több üreg is van, a leghosszabb a 6. számú Nagy Ploti-barlang, kb. 20 m hosszú.

A Ploti név háborús eredetű, a Plutonier-ből ered, ugyanis e helyen egy ilyen rangú katonából lett zsivány húzta meg magát egy időre, akit a nép Plotinak keresztelt. A 11 üregből kettőt már 2000 táján a beomlás fenyegetett, azóta lehet több is eltűnt. (Barti Levente - Denevérhibernálási adatok a sepsikőröspataki Ploti-barlangokból)...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Egy másik üreg
Egy másik üreg

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Ploti-barlangok Sepsikőröspatak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Fenyos tetoi var
 • Romai katolikus templom Sepsikorospatak
 • Veres baratok temploma
 • Unitarius templom Kalnok
 • Reformatus templom Kalnok

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Kutyaugatás

  Hamar meglettek az üregek, az érdekelt dobozos üreg is, lekecmeregni is sikerült épségben...
 • Agyagosan

  Ezeket az ugynevezett tektonikus fulkeket mar reg ismertem meg a favago eveimbol , Kisgyorgy  batyank nyomaban felkeresve...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc