Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Likoldala barlangjai
Szekelyderzs templom
Eroditett evangelikus templom Erked
Szekely Nagygyules Agyagfalva

Hozzászólások
Muzsna...
Geodoboz a kőkerítésen túl...


Református templom - Székelymuzsna

Református templom - Székelymuzsna


1520-ban Muscha, 1566-ban Musna néven jelentkezik a forrásokban. 1567-ben a regestrum 35 kapuval jegyzi. 1602-ben Muzna a neve. 1545-ben plébániatemploma van, ebben az évben Kányádi Miklós a plébánosa, amint azt az egyik könyvébe bejegyezte, mint tulajdonosét: Liber iste... nicoli de Kanad, plebani de musno. Orbán Balázs még régebbi papjára is hivatkozik, szerinte 1283-ban Hermann volt Musna papja.

Forrása a Codex Dipl., de nem bizonyos, hogy erre a Muzsnára vonatkozik. Ettől függetlenül középkori templom állott ott, ahol ma a falutól északra a Szentegyház oldala nevő helynév őrzi emlékét. Ez jóval a XV. század előtti lehetett, mert a mai református templom, melyet később építettek, XV. századra utaló korjelző stíluselemeket őriz,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Románia látnivalói

Keressétek meg a Református templom Székelymuzsna rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.06 másodperc