Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Székelymuzsna

Református templom - Székelymuzsna


1520-ban Muscha, 1566-ban Musna néven jelentkezik a forrásokban. 1567-ben a regestrum 35 kapuval jegyzi. 1602-ben Muzna a neve. 1545-ben plébániatemploma van, ebben az évben Kányádi Miklós a plébánosa, amint azt az egyik könyvébe bejegyezte, mint tulajdonosét: Liber iste... nicoli de Kanad, plebani de musno. Orbán Balázs még régebbi papjára is hivatkozik, szerinte 1283-ban Hermann volt Musna papja.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Unitárius templom
Unitárius templom
Református templom
Református templom
A református templom tornya
A református templom tornya
Bejárati ajtó
Bejárati ajtó
Toronyrészlet
Toronyrészlet
Oldalfal
Oldalfal
Templomkert
Templomkert
Templomtorony
Templomtorony
Muzsnai ház
Muzsnai ház
A templom ajtója
A templom ajtója
A templom
A templom
Gyerekkorunk iskolapadja
Gyerekkorunk iskolapadja

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom Székelymuzsna rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésről


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Likoldala barlangjai
 • Szekelyderzs templom
 • Eroditett evangelikus templom Erked
 • Szekely Nagygyules Agyagfalva
 • Erzsebet kutja

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Muzsna

  Ramaty állapotban van a templom...
 • Geodoboz a kőkerítésen túl

  Székelymuzsnára érkezve, először a református templom torony felőli oldalánál levő udvaron keresztül próbáltam megközelíteni a rejteket...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc