Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Katolikus temető - Zalánpatak

Katolikus temető - Zalánpatak


Zalánpatak római katolikus temploma 1863-ban épült, a Kisboldogasszony tiszteletére. A falu határában számos ásványvízforrás buzog fel. Itt található Charles walesi herceg háza is, a falu Málnásfürdő felőli végén, 1 szám alatt.

Zalánpatak Sepsiszentgyörgytől 23 km-re, Zalántól 9 km-re, a Baróti-hegység belsejében az Iván- és Tekse-pataka mellett fekszik. Az 1680-as években a korábban Egyedmezejének nevezett helyen gr. Kálnoky Sámuel egy üveghutát (üvegcsűrt) épített Zalán falu erdőbirtokán, melyet zaláni üvegcsűrnek (németül Zalaner Glashüttenek) is neveznek. ...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Szomszédos a walesi herceg rezidenciája
Szomszédos a walesi herceg rezidenciája
A templom 1
A templom 1
A templom 2
A templom 2

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Katolikus temető Zalánpatak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Repas medence
 • Reformatus templom Szarazajta
 • Hatod teto
 • Pincevar Zalan
 • Bedo borviz Mikoujfalu

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Temeto

  Na, ez egy szep kis temeto a templomocskaval egyutt...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc