Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Ugron kuria Fiatfalva
Unitarius es reformatus templom Fiatfalva
Soskut Szekelykeresztur
Berde Mozes Unitarius Gimnazium

Hozzászólások
Fehérfalvi vulkánok...
Fiatfalvi iszapvulkánok...


Iszapvulkánok - Fiatfalva

Iszapvulkánok - Fiatfalva


A Székelykeresztúrhoz tartozó, a várostól 1 kilométerre települt Fiatfalva nevezetessége a falu nyugati szélén álló Ugron-kúria, a 17. század vége óta a reformátusok és unitáriusok által közösen használt templom, valamint a falu délnyugati részén található iszapvulkánok. Ez utóbbi természeti értékünk, bár nem annyira látványos mint a Buzau környéki sárvulkánok, mindenképpen megérdemli, hogy meglátogassuk őket.

Fehérszéki iszapvulkánok

Székelyudvarhely környékén a múlt század elején Bányai János több helyen is megfigyelt iszapvulkánokat (a Fehér-Nyikó mentén, a Kis-Homoród mentén, valamint Székelyudvarhely közelében). Alaktanilag a legjobban fennmaradt iszapvulkánok a Székelykeresztúr melletti fiatfalvi sárvulkánok...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély látnivalói

Keressétek meg a Iszapvulkánok Fiatfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc