Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Iszapvulkánok - Fiatfalva

Iszapvulkánok - Fiatfalva


A Székelykeresztúrhoz tartozó, a várostól 1 kilométerre települt Fiatfalva nevezetessége a falu nyugati szélén álló Ugron-kúria, a 17. század vége óta a reformátusok és unitáriusok által közösen használt templom, valamint a falu délnyugati részén található iszapvulkánok. Ez utóbbi természeti értékünk, bár nem annyira látványos mint a Buzau környéki sárvulkánok, mindenképpen megérdemli, hogy meglátogassuk őket.

Fehérszéki iszapvulkánok Székelyudvarhely környékén a múlt század elején Bányai János több helyen is megfigyelt iszapvulkánokat (a Fehér-Nyikó mentén, a Kis-Homoród mentén, valamint Székelyudvarhely közelében). Alaktanilag a legjobban fennmaradt iszapvulkánok a Székelykeresztúr melletti fiatfalvi sárvulkánok vagy másnéven fehérszéki...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Iszapfolyás
Iszapfolyás
Dinóbőr
Dinóbőr
Iszapvulkán
Iszapvulkán
Iszapvulkán
Iszapvulkán

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Iszapvulkánok Fiatfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Ugron kuria Fiatfalva
 • Unitarius es reformatus templom Fiatfalva
 • Soskut Szekelykeresztur
 • Berde Mozes Unitarius Gimnazium
 • Petofi kortefaja

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Fehérfalvi vulkánok

  Nem annyira látványos, mint amennyire érdekes hely, nem véletlenül szerepel a Székelyföld  7 csodája között...
 • Fiatfalvi iszapvulkánok

  A Szejkefürdőt megelőzően ez volt a második keresésünk, Pkat felügyelete mellett...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc