Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Teleki-kripta - Marossárpatak

Teleki-kripta - Marossárpatak


Marossárpatak egyik műemléke a Teleki-kripta, amely a 19. század első éveiben épült. Ide temették egykor a sárpataki Teleki család halottjait.

A Teleki család sárpataki kriptáját az ún. régi kastély dombjának keleti oldalába vájt üregben alakították ki. Bejárata elé faragott mészkőből készített, piramist idéző falat raktak, ez előtt két zömök dór fejezetes oszlop által tartott, mészkőből faragott gerendák alkotnak portikust. A belső tér két oldalfalában alakították...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Teleki-kripta 2
Teleki-kripta 2
Teleki-kripta 3
Teleki-kripta 3
Teleki-kripta 4
Teleki-kripta 4
Teleki-kripta 5
Teleki-kripta 5
Sírkő
Sírkő
Egyiptizáló forma
Egyiptizáló forma
Egy másik játék :-(
Egy másik játék :-(
Oldalnézet
Oldalnézet
Portikus dór oszlopokkal
Portikus dór oszlopokkal
Lepusztult kriptabelső
Lepusztult kriptabelső
Jellegzetes fejfák
Jellegzetes fejfák
Marossárpatak a temető felől nézve
Marossárpatak a temető felől nézve

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Teleki-kripta Marossárpatak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Marossarpatak
 • Marossarpataki tavak
 • Saromberke tava
 • Teleki kastely Saromberke
 • Teleki kastely Gernyeszeg

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Sajnos a dobozt nem találtuk meg

  A dobozt sajnos nem találtuk meg, a leírás szerinti repedést vagy valami hasonlót találtunk, de abban nem volt meg...
 • Sír(almas)

  A Teleki körtúránk közben meglátogatott 8 helyszínen volt részünk jòban-rosszban...
 • Egyiptizáló kripta dór oszlopos portikussal

  Késő délután indultam, néhány közeli rejtekhelyet felkeresni...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc