Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Both-vára - Gyergyószentmiklós

Both-vára - Gyergyószentmiklós


Gyergyószentmiklósról a Gyilkos-tó felé haladva, a Békény és a Várpataka találkozásánál, az út bal oldalán emelkedik a Várdomb. Tetején egykor vár állott, helyén ma kápolna található.

Both-vára legendája

Valamikor, réges-régen, ebben a várban lakott  Hiripné, két fiával. Dali szép ifjú volt  mind a kettő, de amilyen szépek voltak arcban, olyan csúf volt a lelkük. Egész nap az erdőben csatangoltak, az utasokra leskelődtek, rajtuk ütöttek, kifosztották, s valahányszor rabolt kincsekkel...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély Székelyföld látnivalói

Keressétek meg a Both-vára Gyergyószentmiklós rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Jezus Szent Szive kapolna
Angyaljaras Gyergyoszentmikloson
Csiki kert
Ormeny templom Gyergyoszentmiklos

Hozzászólások
Pixel
Térdre borulva, a kápolna előtt...
A doboz a helyén van...
Második próbálkozás...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc