Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Lipthay-kastély - Lórántfalva

Lipthay-kastély - Lórántfalva


A Lipthay-kastély Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, a Lórántfalván található, nem messze az 1785-ben épült római katolikus templomtól. A kastély főbejárata az országúttal párhuzamos utcára nyílik. A települést 1792-ben Lipthay Antal tábornok Kisősszel (Gottlob) együtt, II.Lipót császártól donációként kapta, a törökkel Újpalánknál vívott ütközetben tanúsított érdemeiért.

A későbbiekben, a Napoleon elleni háborúkban, az északitáliai harctereken is jeleskedő generális itt épített magának kastélyt. Fia, báró Lipthay Frigyes szép fasorokkal ütette be birtokát és 1819-ben nagyszerű angolkertet telepített a kastély köré. A Lipthay család jelentős érdemeket szerzett a vidék mezőgazdaságának modernizálásában....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Látnivalók

Keressétek meg a Lipthay-kastély Lórántfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc