Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Rakodó források

Rakodó források


Bodzavám déli végétől egy földút halad a Nagy-Bodza-patak mentén. A faluból kiérve egy útelágazáshoz érünk, ahonnan a jobb oldali út a Súgó-patak (vagy Malom-patak) völgyén megy felfele. Az úton felfele haladva, balról, közvetlenül az út mellett találjuk a "rakodó források"-nak, illetve "mésztufa-sziklák"-nak nevezett mésztufa gátakat.

Orbán Balázs így ír a rakodó forrásokról, A Székelyföld leírása című művében:

De, hogy nagyszerűt és meglepőt találjunk, nem kell nekünk amaz égre meredő sziklákra felküzdenünk magunkat; a természet gondoskodása itt a közelben is mutat fel bámulatunkra méltó tárgyat, melyért csak néhány ezer lépésnyi kitérést...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Túrák

Keressétek meg a Rakodó források rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Rakodo forrasok ujratoltve
Kis Uvolto patak vizesese
Kalvaria domb Bodzavam
Erod Bodzavam

Hozzászólások
Pixel
Öreges-üreges fa...
Re: Rakodó források...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc