Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Csíkszentléleki 500 éves hársfa

Csíkszentléleki 500 éves hársfa


Csíkszentlélek község temploma melletti hársfát valószínűleg az 1500-as években ültethették. Úgy él az emberek emlékezetében, mint egy magányos fa, mely mindig is a templomot őrizte. A 3,7 m kerületű öreg hársfa (zádokfa) alatt szokták megtárgyalni ősi pogány szokás szerint a székelyek ügyes-bajos dolgaikat.

Az elmúlt évszázadok alatt a hársfa több tragikus esemény szemtanúja volt. Jelenleg a környék fontos szimbóluma, Hargita megye védett természeti ritkasága. E védelemnek köszönhetően valószínűleg még nagyon hosszú ideig őrzi a falut és a templomot.

Ha erre jársz, ülj le az öreg hárs alatti padra, élvezd a csendet...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Csíkszentléleki 500 éves hársfa rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Vereskep
Suta to
Csiksomlyo
Xantusz-kapolna

Hozzászólások
Pixel
Geodoboz újrarejtve...
Másodszor...
500 éves hárs...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc