Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Csíkszentléleki 500 éves hársfa - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Csíkszentléleki 500 éves hársfa

Csíkszentléleki 500 éves hársfa

Csíkszentlélek község temploma melletti hársfát valószínűleg az 1500-as években ültethették...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Csíkszentléleki 500 éves hársfa képtárból:

Tárgyalóhely
Tárgyalóhely
Hársfa
Hársfa
3,7 m kerület
3,7 m kerület
Ráncok
Ráncok

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Csíkszentléleki 500 éves hársfa rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Kálnoki borvíz 2.99 km-re - Csobotfalváról az Agyagfalva nevű falurészen keresztül lehet eljutni a Kálnoki borvízhez. * Ördöglik virtuális geotojás 3.06 km-re - Az Ördöglik környékét elsősorban a csíkszeredai terepkerékpárosoknak ajánlom, de a hely természetesen gyalogosan is felkereshető. * Mikó-kúria 3.31 km-re - Mikó-kúria Csíkzsögöd, műemléképület a 19-dik századból. * Barátok feredeje 3.49 km-re - A csíksomlyói Mária-kegyhely ma már egyre inkább a vallási turizmus szinterévé válik. * Nagy Imre képtár 3.67 km-re - Csíkszereda képzőművészeti szempontból nevezetes látnivalója a csíkzsögödi Nagy Imre képtár. * Keskenylevelű ezüstfa 3.7 km-re - Forgalmas helyen, a Cosbuc utca sarkán, a Venczel József utcában, a volt Femina üzlettel szembeni Hirsch-ház udvarán, árválkodik egy göcsörtös fa a kapu mellett. * Nepomuki Szent János-kápolna 3.71 km-re - A Nepomuki Szent János-kápolna a csíksomlyói kegytemplom előtti templomkert bal oldalán áll, a kerítőfalba építve. * Domokos Pál Péter szobor 3.72 km-re - Bodó Levente alkotásai I. * Egykori határőrség székhelye 3.72 km-re - Az egykori határőrség székhelye Csíkszeredában. * Csiszér-ház 3.72 km-re - A Csiszér-ház Csíkszeredában, 1911-ben épült, jelenleg lakóház. * Bernád kútja 3.75 km-re - * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Nanó = Nagyanya. Ne cékázz = Ne keringj, ne csavarogj. Ne tarisnyáljon nekem = Ne rendelkezzék. Nem kápás = Nem tudja megcsinálni. Nincs bücsü = Nincs becsület. Nyáskál = Mászkál. Nyess = Nyers. Nyigócás = Nyivászka, vékonyéletű, szilimák, gyenge ember. Nyivog = Nyávog. Nyugossa = Nyugtassa.

Turisztikai látnivalók a közelben


Véreskép
Véreskép
A Csíkszereda és Csíkszentlélek közötti út jobb oldalán, közel a falu kijáratához, a legmagasabb ponton áll az 5,5 m magas és 2 x 2 m alapú emlékmű.
Suta-tó
Suta-tó
A Suta-tó egy mesterséges tó, amelyet a Fitód patakán hoztak létre, Csíkszereda mellett.
Csíksomlyó
Csíksomlyó
Csíksomlyó Csíkszereda északkeleti külvárosa, közel 550 éve Csíkszék szellemiségének központja, országos hírű zarándokhely és búcsújáró hely, a székely nép összetartozásának és megmaradásának szimbóluma.
Xántusz-kápolna
Xántusz-kápolna
A Xántusz-kápolna Fitód és Hosszúaszó települések középútján, a fenyves erdő szélén áll, a Hosszúaszó-patak völgyében.
Xántusz-kastély romjai
Xántusz-kastély romjai
A hagyomány szerint Xántusz Keresztes alcsíki királybíró Hosszúaszóban lakott.
Bicikliugrató pálya
Bicikliugrató pálya
Bicikliugrató, dirt jumping pálya - Csíkszereda.
Misericordia
Misericordia
A Misericordia egy magyar képzőművészeti installáció, az első római magyar street art műalkotás.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Geodoboz újrarejtve - Miután gabor77 jelezte, hogy eltűnt a geodoboz, a rejtekül szolgáló székelykapuval együtt, most került alkalom egy új doboz telepítésére...
 • Másodszor - Második alkalommal jártunk erre a helyre, hogy megkeressük ezt a rejteket...
 • 500 éves hárs - A letörött ágat eltakaritották...
 • Az ido sulya - Utolso allomaskent latogattam meg az oreg Harsot, sajnos ugy latszik az ido es a boseges esozesektol elazott egyik agat mar nem birta megtartani, es letorott...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.