Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Strand Csikcsomortan
Dobogtato Csobotfalva
Katolikus kapolna Delne
Babba Maria Csobotfalva

Hozzászólások
Palik...
Palfalvi templom...
A tojas...


Katolikus templom - Csíkpálfalva

Katolikus templom - Csíkpálfalva


1567-ben a regestrum mai nevén 12 kapuval jegyzi. 1569-ben Pálfalva néven említik. Középkori templomáról nincs adat. Régi kápolnája helyébe 1843-ban építenek újat, majd az 1930-as években templomot. Mindig Delne filiája volt és a hívek a Szent János-templomba jártak, míg nem volt kápolnájuk. Mindvégig tiszta katolikus falu.

Az Aracs- és a Nyír-patakok völgyében fekvő Csíkpálfalva a legkisebb csíki községközpont. A szóban forgó vadkörtefa Csíkpálfalva temetőjének felső felében N46° 23.860' E025° 50.004' található. A szerény körtefa jól láthatja a környéket, de életkora nem tette lehetővé, hogy láthassa 1661-ben a tatárbetörést,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túrák

Keressétek meg a Katolikus templom Csíkpálfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc