Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Kerekes Julcsa haza
Ugron-kuria Homorodszentmarton
Roman Viktor szoborpark
Reformatus templom Lokod

Hozzászólások
Szentmárton...
Őszi séta IV...
Faltemplom...


Unitárius vártemplom - Homoródszentmárton

Unitárius vártemplom - Homoródszentmárton


A Nagy-Homoród völgyében, a Gyepes- és a Lókod-patakkal való találkozásnál települt Homoródszentmárton községközpont. A déli irányba vezető út bal oldalán emelkedő kis dombon áll az unitárius templom. A középkori lakosság a reformáció idején az unitárius vallásnál állapodott meg. A mai templom elődjét 1636-ban hét bástyával erősített várfal kerítette. Ma egyedül a középkori eredetű, toronnyá kiépített bástya áll. A fal többi része erősen omladozik.

Homoródszentmártonhoz tartozik a Homoródmente fűzérszerűen egymást követő 11 települése: Homoródkeményfalva, Abásfalva, Homoródremete, Gyepes, Kénos, Lókod, Bágy, Recsenyéd, Homoródszentpál, Homoródszentpéter, Városfalva, valamint  az 1968-tól Brassó megyéhez csatolt , de történeti és művelődési  hagyományai szempontjából...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Románia látnivalói

Keressétek meg a Unitárius vártemplom Homoródszentmárton rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc