Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Unitárius vártemplom - Homoródszentmárton

Unitárius vártemplom - Homoródszentmárton


A Nagy-Homoród völgyében, a Gyepes- és a Lókod-patakkal való találkozásnál települt Homoródszentmárton községközpont. A déli irányba vezető út bal oldalán emelkedő kis dombon áll az unitárius templom. A középkori lakosság a reformáció idején az unitárius vallásnál állapodott meg. A mai templom elődjét 1636-ban hét bástyával erősített várfal kerítette. Ma egyedül a középkori eredetű, toronnyá kiépített bástya áll. A fal többi része erősen omladozik.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Erődítés
Erődítés
A kaputorony alatt
A kaputorony alatt
A templom ajtaja
A templom ajtaja
Templomtorony
Templomtorony
Nyitott ajtó
Nyitott ajtó
Szószék
Szószék
Orgona
Orgona
2668
2668
2670
2670
2671
2671
Templomkert
Templomkert
Homoródszentmárton
Homoródszentmárton

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Unitárius vártemplom Homoródszentmárton rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Kerekes Julcsa haza
 • Ugron-kuria Homorodszentmarton
 • Roman Viktor szoborpark
 • Reformatus templom Lokod
 • Reformatus templom Bagy

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Szentmárton

  Egy ember meg egy kasza csodákra képes...
 • Őszi séta IV

  Sajnos a templom zárva volt, és a geodoboz sem került elő hosszas keresés után sem...
 • Faltemplom

  Tényleg szebb a fal mint a templom, ahogy jkgábor is írja...
 • A Homorodok menten

  A Homorodok menterol ezt is begyujtottuk, igaz van meg mit keresni itt is es mashol is...
 • Egy nagy kozseg

  A Szarkakotol nem kanyarodtam vissza Udvarhelyre, hanem felkerestem Homorodremetet, es kellemesen csalodtam, mert egy kihalofelben levo Isten hata mogotti eldugott apro falu helyett, amire szamitottam, aranylag egy mozgalmas kis telepulesre ertem...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc