Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Szarkakő - Székelyudvarhely

Szarkakő - Székelyudvarhely


Régi vágyam feljutni az Udvarhelyi-medencét keretező dombok legmagasabbikára, a 886 méter magas Szarkakőre. A várost délről uraló Szent Miklós-hegy mögött emelkedik a távolban az áhított Szarkakő. Egyelőre csak erdővel borított csúcsnak látszik. Elhagyjuk a várost, egyre közelebb kerülünk a célponthoz.

Útközben elmegyünk az egyik kőoszlop mellett, kereszttel a tetején, amely egyik stációja a húsvéti határkerülőknek, és amelyet Ferenc Márton és Csender Juliánna állíttatott 1903-ban. A következő stáció a Kőkép, itt mi is megállunk. Jól megépített talapzatról tekint le ránk egy nagyon régi, terméskőből faragott keresztről a...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kőkép
Kőkép
Szarka-kő
Szarka-kő
Szarka-kő
Szarka-kő
Szarka-kő
Szarka-kő
Szarka-kő
Szarka-kő
Szarka-kő
Szarka-kő
Szarkakő
Szarkakő
Juh-nyáj
Juh-nyáj
Sikerült rábukkanni...
Sikerült rábukkanni...
Sikerült rábukkanni
Sikerült rábukkanni
Szarkakő
Szarkakő

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Szarkakő Székelyudvarhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Feheres patak vizesesei
 • Reformatus templom Patakfalva
 • Katolikus templom Homorodremete
 • Elpusztult kozepkori templom Patakfalva
 • Egykori szelmalom Homorodremete

 • Hozzászólások

  Pixel
 • A varos folott

  Mindenkinek ajanlani tudom a Szarkako Cekend teto feloli megkozeliteset, kedvezo latasviszonyok mellett nagyon szep panoramakilatasban lehet reszunk az egesz medencerol!Ez alkalommal a Feheres patak medre menten jottem Udvarhelyrol, ami ugyancsak egy latvanyos szep utvonal turazoknak! A dobozzal eleg sokat vacilaltam, a muszer 30 m-es elteressel mutatott, viszont ami megtevesztett, hogy a negy torzsbol, egy kiszaradt csonk, es kulonalloan eltavolodva ki is van dolve...
 • Megtaláltuk

  Nagyon szép séta volt...
 • Sikerült rábukkanni

  A harmadik négytörzsű fa után sikerült rábukkanni...
 • A leírás nagyon jó

  Ezért nagyon könnyen megtaláltuk a rejteket...
 • Május első napjai

  Sok szép emlékkel ajándékoztak meg, köztük az az érzés, amit a Szarkakő 40 m magaból nyújtott...
 • Nem gondoltam volna

  Hogy Székelyudvarhelyhez ennyire közel, ilyen jó kirándulóhelyet találunk...
 • A Kerekerdo felol kozelitettuk meg

  Egy Daewoo Tico szemelygepkocsival, remeltem, hogy a kozelebe tudunk jutni...
 • Ez az első doboz, amit találtam

  Megtaláltam, így nagyon örvendtem...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc