Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Vár-domb - Csíkcsomortán - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Vár-domb - Csíkcsomortán

Vár-domb - Csíkcsomortán

A Várdombról szép kilátás nyilik a fenyvesnőtte szép Remete-patak völgyére, melynek hátterében a Bodos feje magasul fel, valamint a szemben levő Nagy Somlyóra...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Vár-domb - Csíkcsomortán képtárból:

Nagy-Somlyó
Nagy-Somlyó
Csomortán és Csobotfalva
Csomortán és Csobotfalva
A Nagy-Somlyó felé
A Nagy-Somlyó felé
Kilátás a Vár-dombról
Kilátás a Vár-dombról

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Vár-domb Csíkcsomortán rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Strand 2.26 km-re - * Bernád kútja 3.07 km-re - * Babba Mária 3.17 km-re - Daczó Árpád: A Babba Mária elnevezéssel legeloször Csíksomlyón találkoztam. * Kálnoki borvíz 3.53 km-re - Csobotfalváról az Agyagfalva nevű falurészen keresztül lehet eljutni a Kálnoki borvízhez. * Kis-Havas Csíkszépviz 3.69 km-re - Csíkszépviz neve Szent Lászlóval kapcsolatos. * Római-katolikus kápolna 3.79 km-re - Delnén, a falu szélén, egy kis kápolna áll, ez ma a falu rendszeresen használt temploma. * Domokos Pál Péter szobor 4.62 km-re - Bodó Levente alkotásai I. * Barátok feredeje 4.73 km-re - A csíksomlyói Mária-kegyhely ma már egyre inkább a vallási turizmus szinterévé válik. * Csíksomlyói kegyhely tapintható dombormű 4.8 km-re - A csíksomlyói méretarányos bronz térplasztika a ferences temlom közelében, az út túlsó oldalán található parkolóban került felállításra. * Nepomuki Szent János-kápolna 4.86 km-re - A Nepomuki Szent János-kápolna a csíksomlyói kegytemplom előtti templomkert bal oldalán áll, a kerítőfalba építve. * Vasond völgye tanösvény 5.37 km-re - A Vasond völgye tanösvény hossza 7 km. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Mihelyt = Azonnal. Mijes nap = Hétköznap. Mindörökkétig = Mindig. Minyárt = Mindjárt. Mismás = Fröccs. Mont liszt = Finom nullás liszt. Monyator = A juh nyájnál levő kis pásztor fiú. Eredetileg román szó, monitor. Mutuj = Ügyetlen, gyámoltalan, buta. Námuná = Kedv, hangulat. Nannyó = Nagyanya.

Turisztikai látnivalók a közelben


Remete-patak völgye
Remete-patak völgye
Gyönyörű és tiszta piknikezőhely a Remete-patak völgyében, nem messze Csíkcsomortántól.
Katolikus templom
Katolikus templom
Csíkcsomortán Csíkpálfalva községhez tartozó falu.
Borzsovafürdő
Borzsovafürdő
Borzsovafürdő Csíkborzsovától keletre, a Csíki-havasokban fekszik, a Borzsova pataka mentén.
Kőbánya
Kőbánya
Hargita megyében több, külszíni robbantásos fejtéssel dolgozó, nagyméretű bánya van.
Kerekeger feredő
Kerekeger feredő
A Somlyó-hegy védelme alatt található égerláp a Természet jótékony erejét testesíti meg.
Katolikus templom
Katolikus templom
1567-ben a regestrum mai nevén 12 kapuval jegyzi.
Aracs-patak völgye
Aracs-patak völgye
Csíkcsomortán keleti határában, az Aracs-patak völgyében, egy tisztás szélén bekerítve áll egy emlékkő.
Dobogtató
Dobogtató
Csobotfalva településként Taplocával, Csomortánnal és Várdotfalvával alkotta a csíksomlyói egyházközséget, vagy másképpen: a szentpéteri egyházmegyét, amely 1751-ben alakult át, amikor Szereda kivált a közösségből.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Latszat es valosag - A doboz rendesen visszakerult akkor a helyere, takartam...
 • A döntőbíró szerepében - Nem szeretek beszélgetésekbe beleszólni, és a döntőbíró szerepében tetszelegni (előre is elnézést kérek), de van néhány fontos információ, ami egy kissé árnyalja a valóságot...
 • Szerencsésen megtaláltam este hét körül - A noteszbe azt hiszem, véletlenül 15-ét írtam, de annyi baj legyen...
 • A geodoboz - Gábor, amikor megtaláltad ezt a geodobozt, vissza is tetted rendesen a helyére? Lehet valamelyik állat kikaparta a rejtekből...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.