Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Veres-kő Gyergyótölgyes

Veres-kő Gyergyótölgyes


Gyergyótölgyestől északra, a helység központjától 2 km távolságra emelkedik ki egy magányos sziklaszirt. Érdekes vöröses-barnás színével hívja fel magára a figyelmet.

Az 1215 m magasra kiemelkedő hippuriteszes mészkőtömböt 10 hektáron nyilvánították védett területté. Erdei barna talajok és podzolok veszik körül, térségében számos endemikus növényfaj él.

A Veres-kő megközelítése gyalog a Veresszakáll-patak völgye mentén lehetséges, a ritka kék sáv jelzésen, majd...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Gps koordináta

Keressétek meg a Veres-kő Gyergyótölgyes rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Fatemplom Gyergyotolgyes
Hegyes - Nagy Boglyako
Hegyes csucs
Balazs-csucs

Hozzászólások
Pixel
Gratula az első megtalálónak...
Re: Veres-kő Gyergyótölgyes...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc