Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Szoko vizeses
Madarasi Hargita csucs
Tetoterasz Madarasi Hargita
Nagy Mihaly

Hozzászólások
Kitekinto...
A Bagoly is madár, Csíkban madar...
Kitérő...


Kis-Bagolykő - Madarasi Hargita

Kis-Bagolykő - Madarasi Hargita


Bár a Madarasi Hargita üdülőhely széléről, a Vargyas fejéből látszik ez a szikla, a Kis-Bagolykőnek nevezett sziklát kevesen ismerik. Mivel egy sziklaperem, felülről nem könnyű észrevenni. Az erdőirtásban mégis egy jól látható ösvény vezet a kilátó tetejére, ahonnan szép kilátás nyílik a Vargyas-patak forrásvidékére.

Megnéztem a helyneveket a második osztrák katonai térképen, és érdekes dolgok derültek ki. A környéken három sziklatető nevében van benne a bagoly főnév. A Madarasi Hargita közelében van a Kis- és Nagy Bagolykő. Az utóbbit jelenleg Mihály-havasnak, illetve Nagy Mihálynak hívják. A Csicsói Hargitától délre levő szikla eredeti neve pedig...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Gps koordináta

Keressétek meg a Kis-Bagolykő Madarasi Hargita rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc