Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Véreskép - Csíkszentlélek

Véreskép - Csíkszentlélek


A Csíkszereda és Csíkszentlélek közötti út jobb oldalán, közel a falu kijáratához, a legmagasabb ponton áll az 5,5 m magas és 2 x 2 m alapú emlékmű. Terméskőből emelt, mésszel vakolt, vaskerítéssel övezett emlékmű.

Oldalfalain félköríves vakablakok vannak, gúla alakú felső részén szintén félköríves  fülkék látszanak. A vakablakokat kivéve az emlékművet piros színűre festették. Orbán Balázs még vakolatlanul látta, a vakablakokban pedig még freskónyomokat fedezett fel. Felirat nem tanúskodik eredetéről, de ha beszélni tudna, bizonyára Tomposékról...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Véreskép Csíkszentlélek rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Csikszentlelek 500 eves harsfa
Suta to
Bicikliugrato palya Csikszereda
Ordoglik virtualis geotojas

Hozzászólások
Pixel
Emlékmű...
A Vereskepnel...
Szentlelek fele...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc