Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Jávárdi völgye

Jávárdi völgye


Jávárdipataka település házcsoportjai 3 km hosszúságban sorakoznak az azonos nevű patak mentén. Legismertebb látványossága a 7 m magas Zúgó-vízesés. Az első részén széles völgy elkeskenyedik, majd szurdokvölgy jelleget kap. A dolomit és mészkősziklák közé szorul patak lépcsőzetes medrében fehér köveket, kőüstöket, apró zuhatagokat találunk.

A Jávárdi-völgy sziklaformációi

A Tatros-folyó mentén a Gyimes-völgye a „patakok országa”, mivel a fő völgy beépülése után a beömlő patakok is beépültek. A Gyimes-völgy nem oszlik tizesekre, mint a székely falvaknál szokásos, hanem a patakok és mellékpatakok szerint rendeződik....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés Erdélyben

Keressétek meg a Jávárdi völgye rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc