Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Apaca temploma
Unitarius templom Nagyajta
Unitarius vartemplom Bolon
Boloni halastavak

Hozzászólások
Nemsokára nem is lesz...
Ez is szinten a farsang alatt volt...
Re: Apáca...


Feketevár - Apáca

Feketevár - Apáca


Az apácai Feketevárat székely határőrök létesítették a 14. században. A Feketevár név talán egy, a kezdetben fagerendákból épült palánkvárra utal. A 15.-16. században az erődítményt kibővítik és átépítik. A várból jelenleg csak egy bástya maradványa maradt meg. Ennek feliratait Orbán Balázs még el tudta olvasni.

A Feketevár pusztulásáról nem maradt fel írásos adat. Miután az erősség elvesztette katonai jelentőségét, a bástya maradványainak nagy részét a környékbeli lakosség elhordta, és építkezéseknél felhasználta. ...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kirándulás

Keressétek meg a Feketevár Apáca rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc