Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Petőfi Sándor bronzszobra - Marosvásárhely

Petőfi Sándor bronzszobra - Marosvásárhely


Petőfi Sándor bronzszobra az egykori Kossuth Lajos utca, és az Arany János utca találkozásánál lévő kis köztéren áll. A kb. 60 cm magas mészkő talapzaton álló életnagyságu bronzszobrot, Hunyadi László alkotását 2000. december 16-án állították fel ezen a helyen. A talapzat felirata: Petőfi.

Érdekesség, hogy a mű szemmel láthatóan azonos Hunyadi szobrász Kiskunfélegyházán 2002-ben felállított  szobrával, ám a vásárhelyi változat egészalakos, a félegyházi a derékvonaltól felfelé ábrázolja Petőfit. További érdekesség, hogy 1907 és 1919 között ugyanezen a helyen állt II. Rákóczi Ferenc mellszobra, Székely Károly...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Térkép

Keressétek meg a Petőfi Sándor bronzszobra Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Holokauszt emlekmu
Aranka Gyorgy szobra
Nemzeti Szinhaz Marosvasarhely
Muzsasor

Hozzászólások
Pixel
Új doboz...
Nem kell várni a rejtekgazdára...
Kőműves Kelemen nyomában...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc