Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Macska-szoros - Királykő hegység

Macska-szoros - Királykő hegység


A Zernyesti-szorosban, a Zernyest felőli bejárattól számított 2 km után elérünk ahhoz a helyhez, ahol a Zernyesti-patak a balról érkező Vladuska-patak vizét fogadja. Bár rejtéskor száraz volt a patak völgye. A helyet irányítótábla is jelzi. Amennyiben itt balra térünk, a Vladuska-patak völgyében a piros keresztet követve, a Macska-szoroson haladunk keresztül.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Macska-szoros 2
Macska-szoros 2
Összehordott fatörzsek
Összehordott fatörzsek
A szoros legszűkebb része
A szoros legszűkebb része
Macska-szoros 3
Macska-szoros 3
A szoros felett
A szoros felett
Indulás fel
Indulás fel
Kövek
Kövek
Szükül
Szükül
Hordalék
Hordalék
Kőküpűk
Kőküpűk
Kijutva
Kijutva

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Macska-szoros Királykő hegység rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Szoros patak sziklai
 • Zernyesti szoros
 • Kilato Kurmatura-gerinc
 • Sziklatorony Kurmatura-patak
 • Kurmatura-patak szorosa

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Cicák

  A nagy melegben élvezet volt mászni a szorosban...
 • Egy kis sziklamaszas csaladiasan

  Az emlekkereszttol balra kanyarodva behatoltunk a Macska-szoros sziklavilagaba...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc