Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kovásznai Pokolsár

Kovásznai Pokolsár


Kovászna híres székelyföldi gyógyüdülőhely. Egyik látványossága a város főterén található iszapvulkán maradvány. A Pokolsár természetvédelmi ritkaság, természetes iszapos ásványvíz és széndioxid feltörés, az utóvulkáni működések tanújele. A múltban több erőteljes kitörést jegyeztek fel. Egykor gyógyfürdő volt.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Pokolsár látképe
Pokolsár látképe
A bekerített korábbi ásványvízfeltörés
A bekerített korábbi ásványvízfeltörés
Információs tábla
Információs tábla

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kovásznai Pokolsár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésről


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Fabian Erno mellszobra Kovaszna
 • Ignacz Rozsa mellszobra Kovaszna
 • Erkel Ferenc emlekmu Kovaszna
 • Korosi Csoma Sandor mellszobra Kovaszna
 • Kadar Laszlo emlekplakett Kovaszna

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Működő gázfeltörés

  Ugyan tudtam róla, de tiszta véletlenül kerültünk a Pokolsár közelébe...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc