Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Gazdane Olosz Ella plakett Kovaszna 2006
A Nap haza Kovaszna 1987
Maradvany Kovaszna 1986
Bagoly Kovaszna 1988

Hozzászólások
Kovásznai Pokolsár, GC1Z1XF...


Kovásznai Pokolsár

Kovásznai Pokolsár


Kovászna híres székelyföldi gyógyüdülőhely. Egyik látványossága a város főterén található iszapvulkán maradvány. A Pokolsár természetvédelmi ritkaság, természetes iszapos ásványvíz és széndioxid feltörés, az utóvulkáni működések tanújele. A múltban több erőteljes kitörést jegyeztek fel. Egykor gyógyfürdő volt.

Kovászna

Az 1567. évi regestrumban 61 kapuval jegyzik Koazna, Kivászna néven. 1591-ben Kovásznaként szerepel. Középkori templomáról nincs okleveles adat. Mivel 1567-ben mint igen tekintélyes település 61 kapuval szerepel az okiratokban, lehetetlen, hogy ne lett volna temploma már korábban. Erre enged következtetni...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kovásznai Pokolsár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc