Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Disznajói kockásliliom védett terület

Disznajói kockásliliom védett terület

Ládagazda: fakir

A disznajói kockásliliom, 2,5 hektáron védett terület, a Marosvécshez tartozó Disznajó falu határában található. A kockásliliom, latin neve Fritillaria meleagris, színezetével és sakktáblaszerű rajzolatával hívja fel magára a figyelmet.

A kockásliliom Közép- és Délkelet-Európában szórványosan előforduló növény, sok helyen a kipusztulás veszélyezteti, védett növénynek számít. Mocsárrétek, síklápok növénye, 800 m tengerszint feletti magasságig található meg, legfeljebb évi 1-2 kaszálást visel el. Maros megyében több helyen is megtalálható, például a Marosvásárhely...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kilátás az Istenszékére
Kilátás az Istenszékére
A közeli erdőszéle
A közeli erdőszéle
1247
1247
1248
1248
1250
1250
1253
1253
1267
1267
1269
1269
1270
1270
1273
1273
1276
1276
1280
1280

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Disznajói kockásliliom védett terület rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Reformatus templom Disznajo
 • Turulmadaras emlekmu Disznajo
 • Holtmaros
 • Kemeny csalad varparkja
 • Magyaro

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Az idén korábban nyílnak

  Mivel korábban jött az idén a tavasz, ideje volt megnézni, hogy nyílnak-e a mocsári kockásliliomok...
 • Köszönöm az álcázást

  Köszönöm az álcázást...
 • Látás

  Azt vettem észre, hogy gondok vannak a látásommal, mert egyetlen liliomot sem láttam...
 • Megtaláltam :-)

  Ott voltam a rejtésnél, mert én rejtettem...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc